2019-06-01 89 浏览
饮啤酒去到尖沙咀想食串烧?一定要去肚饿了!肚饿了串烧款式多用料鲜味道正,环境又有情调坐得舒服!以下系我特别推介嘅食物:烧牛舌 - 店厨将牛舌切成大正方粒,每边都烧得好均匀,将香浓嘅肉汁锁在牛舌内,一啖咬落去牛舌有爆汁嘅感觉!烧鸡肶菇 - 出面嘅串烧店会将鸡肶菇烧到干争争,浪费食材;但系肚饿了嘅店厨就唔同啦!佢将火侯控制得好好,鸡肶菇每块都外面干身,入面多汁!仲要店厨好细心咁系菇表面擦一层蜜糖,再加上香料,令菇变得入味,系我最推介嘅串烧之一!其他串烧味道都系一流嘅!加上draft beer同手工啤都有做特价,所以下次去到尖沙咀想去个好地方chill下食串烧,肚饿了会系一个好嘅选择!其他串烧相片:

烧牛舌

烧蕃茄仔、烧鸡肶菇