2023-12-16
何兰正 @holanjeng 📍:中环云咸街29号LKF29 2楼🚗:中环地铁D1出口 步行5分钟📞:+852 2342-2224💲:~HKD450/head for dinnerFood quality✔️:Poached Squid、Pluma 290g、Sp Hanger Tender 290g、Churro、Coconut Smoothie、Sour Orange、Summerbock👌🏼:Fresh Lime Soda、Cabbage、Sp Lamb Rump 230g总结:😋系一间好出色嘅中西fusion餐厅 完美将中菜嘅精华融入喺西餐度 成餐无伏仲要不断有惊喜绝对值得一试再试💋😋试咗佢三款肉 牛猪同羊 牛同猪都好出色 相对羊就普通啲 Hanger Tender系西班牙封门柳 煎和牛牛舌芯配xo酱浓鸡汁 配菜有薯蓉同鸜斗白菜 肉质松软封门柳近肉脏关系所以牛味浓郁 叫咗五成熟刚刚好 三款中肉质最鲜美👍🏼😋 Pluma系伊比利亚烤西班牙七成熟嘅黑毛猪梅柳 配埋辣肉肠青蒜苗薯蓉 虽然pluma好稀有 亦被喻为猪界和牛 但食落好食嘅但觉得有点过誉 仲放喺✔️系因为佢𠮶蒜苗薯蓉非常好食
📍:中环云咸街29号LKF29 2楼
🚗:中环地铁D1出口 步行5分钟
📞:+852 2342-2224
💲:~HKD450/head for dinner
Food quality
总结:
😋 Pluma系伊比利亚烤西班牙七成熟嘅黑毛猪梅柳 配埋辣肉肠青蒜苗薯蓉 虽然pluma好稀有 亦被喻为猪界和牛 但食落好食嘅但觉得有点过誉 仲放喺✔️系因为佢𠮶蒜苗薯蓉非常好食 超中式嘅味放喺薯蓉度一点都唔违和 可惜份量太少 比起猪肉 大家都争住食薯蓉
😋甜品叫咗Churro配粟米白朱古力忌廉同云尼拿雪糕🍦churro系我食过最好食 非常脆同热辣辣 配上雪糕一冷一热 再淋上海盐焦糖酱真系一流 推荐🙆🏼♀️
😋poached Squid系凉拌水煮鲜鱿配迷你水牛芝士配泰国袖子肉同油条脆粒 好清新同埋冇喺出面食过咁嘅配搭 很好嘅开胃菜
😋饮品都好出色 试咗Coconut Smoothie 好滑顺 仲好重椰香味 又食到一粒粒椰子🥥好饮 另外朋友叫咗Sour Orange同Summerbock都觉得好饮
😋摆放咗好多霓虹灯同𡚒式嘅海报 感觉系似新式卫生有风格嘅大排档 热闹且员工虽然唔系行超好服务但系行好nice同你打成一片 朋友路线 适🈴️带唔系太想食咁地道嘅外国朋友嚟品尝下
🤔三葱煎封羊臀扒配烤花椰菜🥦同腐乳牛油汁 虽然九瘦一肥呈七成熟 但冇咁软嫩多汁 羊肉都未到香而唔骚
🤔甜美娃娃菜配牛油汁同风干火腿 食菜好重要所以点都要叫一碟 正常冇咩特别
😨除咗贵都冇咩缺点 不过好食所以可接受 但以呢个定位 坐得有点唔舒服 有点太逼 环境都普通🥲