2023-11-19
近排太子呢间面包店都几有人气,各位面包控唔好错过,我帮大家买左好多款黎试😏大家可以参考下买边款包包🥯🍞🥖《特浓抹茶玛芬 $48》抹茶松饼抹茶味几甘香,又唔会好甜,面头有少少抹茶味嘅忌廉芝士cream好好食,食落唔干身几湿润,值得一试!!《蓝莓玛芬 $28》蓝莓松饼表面就有少少似苹果金宝𠮶啲脆脆,口感几好,入面好多蓝莓,松饼质地同样湿润,几好食,价钱仲平过抹茶咁多😂《花生酱肉松蔓越莓碱水贝果 $38》花生酱配肉松几得意,出奇地夹,bagel都好软熟,花生酱嘅比例啱啱好唔会觉得太漏👍🏻《玫瑰益力多碱水贝果 $38》玫瑰味bagel几特别,闻落去玫瑰味几香,加咗好多玫瑰花瓣,玫瑰酱又唔甜,都几香玫瑰味,不过益力多味就唔多觉,但呢个值得一试👍🏻《黑芝麻碱水棒 $34》芝麻包好多芝麻,唔甜㖞几好食!《海盐花生酱酸奶包 $28》花生酱面包通常都实冇死,仲有花生粒,花生酱份量都落得好足🫢《抹茶麻糬面包 $32》抹茶麻糬包麻糬好烟韧好软糯,最惊喜系佢个奶酥 分量超多而且好好食!!!不过呢个面包比起碱水包相对普通少少,冇咁特色🙈《咸蛋黄南瓜拉丝芝士面包 $34》南瓜包啲馅多到就嚟跌,好足料,都有少少咸蛋
《特浓抹茶玛芬 $48》
《蓝莓玛芬 $28》
《花生酱肉松蔓越莓碱水贝果 $38》
《玫瑰益力多碱水贝果 $38》
《黑芝麻碱水棒 $34》
芝麻包好多芝麻,唔甜㖞几好食!
《海盐花生酱酸奶包 $28》
花生酱面包通常都实冇死,仲有花生粒,花生酱份量都落得好足🫢
《抹茶麻糬面包 $32》
《咸蛋黄南瓜拉丝芝士面包 $34》
南瓜包啲馅多到就嚟跌,好足料,都有少少咸蛋黄 味,不过佢有成旧芝士系入面,要焗返热先会有拉丝效果,建议店员提一提会比较好,冇谂过佢系成个厚身芝士😂
《黑松露碱水海盐卷 $23》
黑松露味几香,但油分就重少少🤏🏻
《生姜奶酪面包 $22》
生姜乳酪包真系有啲姜味几特别,但就唔会话太重,仲有少少姜粒喺乳酪入面,几特别!
整体觉得呢间面包店只碱水包做得几岀色,系比较烟靭有口感,啲面包款款都几好食,做得唔错,值得推介🥰
+Bread Bakery
太子太子道西157号别树华轩地下10号舖