2019-03-05 242 浏览
麻神位于铜锣湾Midtown, 入到去非常之舒服,因为每张枱都好大够阔落,私隐度都好足,唔会听到哂隔离枱讲野,可以话系食得十分Chill 首先我同朋友叫咗个锅系鸳鸯嘅🔸麻辣汤拼花胶鸡汤有别于一般麻辣汤底加入大量肉类同骨类,以及一大堆人工调味料、辣椒熬制,食来辣喉又燥热。麻神呢个真系当汤咁饮!十分顺喉,唔会呛到,配佢地鸭血十分入味!而花胶鸡汤好足料,好多旧算系厚身,有层胶咁😍饮完觉得好暖好补身🔸美国顶级牛小排呢个真系世界级,煮法都好特别!佢地系将生嘅牛小排攞开,然后就攞滚紧嘅麻辣汤淋落去,淋到佢变咗色就可以了,有啲似温体牛嘅做法。然后再加佢地特制辣油同少少葱!入囗非常香,亦好滑,食落个层次好丰富❤️🔸王子面煮法又系好嘅,放系麻辣锅索晒啲味,然后煮到啲面软硬适中就攞上嚟,做个捞面嘅感觉,加上葱油好惹味最后叫咗个红莓云芭,做得好食过品牌出嘅,好smooth好解重口味,食完十分清爽!

首先我同朋友叫咗个锅系鸳鸯嘅
🔸麻辣汤拼花胶鸡汤