2020-05-09
今日同朋友行完朗豪坊就谂住附近揾间黄店食,行行下就见到平时打晒蛇饼既渔场台风,呢间舖未黄之前已经好多人排队,难得见条队既长度可以接受,咁我同朋友就紧系行埋去排队啦,冇耐职员就比左张纸我地划餐,前后排左大概20分钟队就有得入去啦。第一次去食唔知道份量,我叫左个200g既烧海虾味豚骨拉面,朋友叫左个150g既鲣鱼味豚骨拉面。.200g真系好足料好大份啊!我不嬲大食开都担心会食唔晒。一开始试左佢个汤,真系同传闻中一样好浓好甜。我觉得个拉面好弹牙,系我钟意既款。叉烧厚薄适中,啲樱花虾又好多,真系好正。.而朋友食150g佢都话饱到上心口,一开始食之前试左啖朋友个汤,个人就比较钟意烧海虾既,感觉烧海虾汤比较惹味同鲜甜。渔场台风既店员服务都好细心好有礼貌,佢见到我哋行完街一袋二袋就主动提出比多个盒我摆袋,另外就系佢地会mark低我地有冇戴眼镜,方便佢地上菜,我觉得呢个行为真系好贴心。.但可能因为天气开始转热,而我同朋友坐门口位,店员每次出入一开门就一股热气涌入嚟,如果店员出入之后可以勤少少闩番道门就好啦haha 不过呢个都唔会影响佢地个拉面好好食!.下次一定要去试下佢地个沾面!
下次一定要去试下佢地个沾面!