同阿姨一致认同「有下次」!Overlap Coffee 系一间日式 #咖啡店 ☕️ 装修简约,但细心睇入面有好多细节都有佢哋自家品牌元素,伸延到食物同咖啡嘅制作都睇得出好用心 🫶🏻 今次嚟到一定要试吓好多人大赞嘅 Full Breakfast ($138) 全日西式早餐!呢个 #AllDayBreakfast 有烟三文鱼、芝麻豆腐、苹果猪肉肠、串茄、明治牛乳炒蛋、沙律、热情果、焦糖香蕉同牛角包窝夫,加 $12 仲可以 Upgrade 做黑松露瀑布炒蛋!点解叫「瀑布」炒蛋?睇相就会明!Overlap 用嘅食材新鲜,苹果猪肉肠真系喺猪肉肠上面放咗啲苹果蓉,而牛角包窝夫上面会淋上蜜糖,如果怕容易变淋或者偏甜,可以要求蜜糖分开上 🍯 除咗 Full Breakfast,我哋仲嗌咗明太子海胆忌廉蟹籽蟹肉阔蛋面 ($128)!佢嘅阔蛋面口感新鲜而且有蛋香,海胆同蟹肉都算多,而自家调制嘅忌廉汁 Creamy 得嚟一啲都唔漏,微微嘅辣度,连平时唔食辣嘅阿姨都接受到,而且都觉得 #好食 👍🏻 最后,嚟得呢度一定唔可以错过佢哋嘅特调咖啡 #SpecialtyCoffee!不过因为阿姨唔饮冻咖啡嘅关系,所以帮
Full Breakfast

明太子海胆忌廉蟹籽蟹肉阔蛋面
Cappuccino、Mature
最后,嚟得呢度一定唔可以错过佢哋嘅特调咖啡 #SpecialtyCoffee!不过因为阿姨唔饮冻咖啡嘅关系,所以帮佢嗌咗 Cappuccino,呢杯咖啡用咗明治牛奶冲制,仲可以自选咖啡豆,例如今次就拣咗 Brazil, Colombia 较 Nutty 嘅口味。而我就嗌咗 Mature,呢杯特调咖啡就落咗日晒嘅咖啡豆同冬蜜凤梨、百香果等,带微酸微甜,入口好清新!
如果唔赶时间,记得欣赏一下呢间小店嘅细致位,除咗有佢哋自家品牌嘅产品陈列做摆设,呢度仲放咗啲日本杂志。另外,仲有 #LELABO 嘅香水同香薰蜡烛,咁啱坐喺隔离闻过后已经觉得好香好钟意,可惜未有得买返屋企 🥹
题外话/补充资料: 整间店嘅气氛都好 Chill,令人感觉好舒服,店员都好细心同有礼貌,仲可以带埋宠物嚟呢度。我敢讲,佢哋食物嘅质量绝对值以上嘅价钱,系高质早餐嘅质素,下次一定会再嚟帮衬!
Full Breakfast
明太子海胆忌廉蟹籽蟹肉阔蛋面