2021-08-03
近年连锁点心店开到成行成市,一般主打平价/方便,好少会令人觉得好好食🤔 因为七色烧卖而发现咗文乐园🥧——佢系一间有成70年历史嘅点心品牌🧆价钱亦唔贵,今日放假就专程去何文田试吓😎🌈 七色烧卖 $48七色烧卖真系第一次见😂🌽粟米:同原粒粟米一齐蒸,咬落爽口🌶麻辣:最钟意😍 相信喺制作过程中已加入辣汁,所以好均匀,麻辣味非常突出,同原味烧卖点辣酒嘅感觉完全唔同👍🏻芥辣💚:另一种层次嘅辣,超呛鼻但好好吃😋🖤黑松露:好浓厚嘅松露菇菌味😋芫荽🥗:近期爆红食材😂不过唔系非常浓味,唔系芫荽fans都唔会抗拒菠菜🥬:加咗好多菠菜,感觉最健康😆蟹籽🧡:呢款几鲜甜净系为咗影相都值得试😍而且每粒都唔同口味,真心特别🤤🥟花胶灌汤饺$38高质素嘅灌汤饺😳首先饺皮好薄又滑🤩馅料有虾、蟹柳、火腿同埋菇菌,煮出来汤汁好清甜,当然唔少得养颜花胶,品尝美食之余都补充骨胶原😛🧆山西枣皇糕$16又一养颜之选✨而家人大左好钟意食红枣糕,对女仔好有益❤️ 热辣辣又香甜😋
🌈 七色烧卖 $48
七色烧卖真系第一次见😂
🌽粟米:同原粒粟米一齐蒸,咬落爽口
芥辣💚:另一种层次嘅辣,超呛鼻但好好吃😋
🖤黑松露:好浓厚嘅松露菇菌味😋
菠菜🥬:加咗好多菠菜,感觉最健康😆
蟹籽🧡:呢款几鲜甜
净系为咗影相都值得试😍而且每粒都唔同口味,真心特别🤤
🥟花胶灌汤饺$38
🧆山西枣皇糕$16