2019-07-20
今晚系油麻地上堂,约咗朋友系附近食饭~经过呢间点心舖,比佢简洁明亮既装修吸引住,入黎试试我们一共点了4个点心,一个汤和一个蒸饭~呢度d点心系即点即蒸,新鲜好味「沙津明虾角」好香脆,入面有原只鲜虾,配上沙津酱食一流~「黑金流沙包」一黎到真系哇一声超eyecatching! 一啖咬开个包,香甜既奶黄流沙涌出黎~ 新鲜热辣~正!「金沙脆皮银萝肠」系店主推介,我地落单初时依为系蒸肠粉 点知上菜后,一食落惊为天人,佢系一层脆皮包住白萝卜丝,最外层再卷上一层肠粉皮脆皮食落卜卜脆,萝卜丝又淋又入味,如果大家点呢个点心记得一定要衬热食,唔系个脆皮就会淋了~「黑蒜螺片炖肉汤」又系另一个必试好物 炖汤好足料,味浓又鲜甜,有准山,鸡脚,猪肉,螺片,黑蒜~烧卖大大粒,上面嘅鲜虾好鲜甜,猪肉够弹牙最后呢个「笼仔金银蒜海虾饭」超抵食,咁大笼蒸饭都只系$36 海虾切半放上饭面一齐蒸,数量唔少,大约有七、八件,蒸饭吸收晒海虾嘅鲜甜,配上香葱一齐蒸,非常鲜味
经过呢间点心舖,比佢简洁明亮既装修吸引住,入黎试试
我们一共点了4个点心,一个汤和一个蒸饭~
呢度d点心系即点即蒸,新鲜好味
「沙津明虾角」好香脆,入面有原只鲜虾,配上沙津酱食一流~
烧卖大大粒,上面嘅鲜虾好鲜甜,猪肉够弹牙