2021-06-07 157 浏览
今次同朋友黎到将军澳既御名园饮茶🫖 🫖点心选择都好多,款款都咁高质~酒楼环境干净舒服,将军澳友可以黎试试❤️❤️📍原盅黄金石斛炖响螺汤🍲而家做紧优惠($28.8/碗),觉得几抵就叫左黎试下!!望落好足料!闻落好香,味道甘甜滋润,又唔会好油腻~养生之选👍🏻👍🏻📍鲜虾蒜蓉长春卷🥖第一次见咁长既春卷!!🤣🤣食落好香脆,里面既馅料都好足料,十分香口😋😋-📍拾味椒盐鱿鱼须🦑份量都好多,几抵食~~鱿鱼须外皮炸得好酥脆,鱿鱼有咬口,唔错👍🏻👍🏻📍鲍鱼烧卖皇🍘卖相好吸引!每粒烧卖上面都有粒细鲍鱼,好得意😍😍鲍鱼口感弹牙~烧卖味道都唔错,值得一试!!📍鲜味虾饺皇🥟有烧卖当然就有虾饺啦~~虾饺皮薄馅靓,里面有大大粒虾仁,咬落仲好多汁😋😋-📍手磨红米银罗肠粉🧈呢个肠粉都系第一次食!!肠粉皮系用红米磨成,里面有一层脆皮包住萝卜丝~~食落口感丰富,有d似食紧炸两紧,好好味🤤🤤📍小娇白玉棉花鸡🐥朋友钟意食棉花鸡,呢间既都唔错~~鸡肉肉质嫩滑,鱼肚口感软身,仲索哂d汤汁超入味😋😋📍黑金流心奶皇包🥯卖相好靓好特别!!个包都好松软,奶皇流心够香滑😋😋📍干清养颜枣皇糕🍮最后要食返个甜品作结尾😆😆枣皇糕口感烟韧,一层系枣味一层
今次同朋友黎到将军澳既御名园饮茶🫖 🫖

📍原盅黄金石斛炖响螺汤🍲
而家做紧优惠($28.8/碗),觉得几抵就叫左黎试下!!

📍鲜虾蒜蓉长春卷🥖
第一次见咁长既春卷!!🤣🤣
食落好香脆,里面既馅料都好足料,十分香口😋😋
📍拾味椒盐鱿鱼须🦑
份量都好多,几抵食~~
鱿鱼须外皮炸得好酥脆,鱿鱼有咬口,唔错👍🏻👍🏻

📍鲍鱼烧卖皇🍘
卖相好吸引!每粒烧卖上面都有粒细鲍鱼,好得意😍😍
鲍鱼口感弹牙~烧卖味道都唔错,值得一试!!

📍鲜味虾饺皇🥟
有烧卖当然就有虾饺啦~~
虾饺皮薄馅靓,里面有大大粒虾仁,咬落仲好多汁😋😋
📍手磨红米银罗肠粉🧈
呢个肠粉都系第一次食!!
肠粉皮系用红米磨成,里面有一层脆皮包住萝卜丝~~
食落口感丰富,有d似食紧炸两紧,好好味🤤🤤

📍小娇白玉棉花鸡🐥
朋友钟意食棉花鸡,呢间既都唔错~~
鸡肉肉质嫩滑,鱼肚口感软身,仲索哂d汤汁超入味😋😋

📍黑金流心奶皇包🥯
卖相好靓好特别!!
个包都好松软,奶皇流心够香滑😋😋

📍干清养颜枣皇糕🍮
最后要食返个甜品作结尾😆😆
枣皇糕口感烟韧,一层系枣味一层系椰汁味~~
食落又唔会好甜,好味到一个人都可以食哂3旧🤣🤣