2021-09-23
就到中秋节,所以决定带我女朋友去食餐好嘅,我女朋友好咀刁,所以带咗佢嚟愉景新城嘅CHEF'S STAGE。 入坐𠮶阵都未到七点钟,但系餐厅啲位已经坐得七七八八,一坐低侍应就过嚟推介下个MENU,都几有礼貌,而枱同枱之间有适当嘅距离,地方阔落又舒服。 点餐之后,餐包/脆包好快送到,点埋个酱汁,酸酸哋食落几开胃。 头盘我哋嗌咗 法式香煎鹅肝配焦糖菠萝&红酒苹果蓉,鹅肝好肥美,入口即溶,配埋块多士食落口无咁油腻,而菠萝上面嘅焦糖甜甜哋又脆口,好味之余又可以平衡返油腻感。 主食拣左个橄榄油蒜香纽西兰海钻蚬扁意粉,海钻蚬分量几多而且只只都好大只,一咬落去蚬肉仲有汁咇出嚟,食得出啲蚬好新鲜,微辣嘅橄榄油汁配意粉,味道好夹,好惹味。另一个主食我哋要咗碳烧美国顶级1855肉眼牛扒,我食牛扒最惊就系血淋淋,所以叫咗七成熟,肉质好淋好嫩口,好容易就切得开,唔多筋位,最重要系块扒厚厚哋又多肉汁,真系好好食。另外伴碟配菜都有茄汁炒过,用心之作,而焗薯望落细细旧,配埋酸忌廉,都够晒饱!SUN FLOWER,好Fresh,味道好夹接骨木玫瑰花茶,无糖茶,减肥必点 到埋单,餐厅都几有心思,有个煎plan仔同煎蛋磁石
SUN FLOWER,好Fresh,味道好夹
接骨木玫瑰花茶,无糖茶,减肥必点
到埋单,餐厅都几有心思,有个煎plan仔同煎蛋磁石,好得意。