2023-08-12
喺九龙城🚇想食高质嘅手握寿司🍣的话,呢间渡辺屋必然系我😍心水之一,呢间只系得五个位🪑嘅小店系由🇯🇵日籍老板渡边先生主理,用嘅食材十分之有水准👍。佢哋有唔同嘅🗓️是日精选刺身寿司🍣,我今次就叫咗一份左口鱼刺身🔪,入口十分之鲜甜爽口🤤,而且佢油脂丰富🥰,点埋配嘅酸汁一齐食十分之开胃!我哋仲叫咗灸烧🌊北海道帆立贝寿司🍣、灸烧黑濑油甘鱼🐟寿司、灸烧闲八腩寿司😋、灸烧深海泄鱼腩寿司🍣同埋大拖罗寿司😍,全部用料上乘👍。尤其系大拖罗🐟寿司入口劲鲜甜❤️,脂香十足🤤好有穿透力🥰,绝对喺呢度必食嘅寿司🍣之一!另外几款🔥灸烧嘅寿司🍣经过火炙之后油脂流晒出嚟😋,又香又好味。而松叶蟹🦀脚寿司就好鲜甜,灸烧🔥神户和牛🐂寿司肥美得来🤤肉味又浓,灸烧🐟三文鱼腩寿司油脂十足👍,玉子寿司🍣又大件又甜美。原条海鳗寿司🍣亦都十分之深得我心❤️,海鳗入口松化又鲜味😋,配埋佢哋特制嘅酱汁☺️更加系锦上添花😍!剑鱼腩🐟手卷份量足,剑鱼腩肥美🥰又鲜味,而且紫菜亦都十分之松脆👍有水准。
佢哋有唔同嘅🗓️是日精选 刺身寿司🍣,我今次就叫咗一份左口鱼刺身🔪,入口十分之鲜甜爽口🤤,而且佢油脂丰富🥰,点埋配嘅酸汁一齐食十分之开胃!
我哋仲叫咗灸烧🌊北海道帆立贝 寿司🍣、灸烧黑濑油甘鱼🐟寿司、灸烧闲八腩寿司😋、灸烧深海泄鱼腩寿司🍣同埋大拖罗寿司😍,全部用料上乘👍。
尤其系大拖罗🐟 寿司入口劲鲜甜❤️,脂香十足🤤好有穿透力🥰,绝对喺呢度必食嘅寿司🍣之一!
另外几款🔥灸烧嘅 寿司🍣经过火炙之后油脂流晒出嚟😋,又香又好味。
而松叶蟹🦀脚 寿司就好鲜甜,灸烧🔥神户和牛🐂寿司肥美得来🤤肉味又浓,灸烧🐟三文鱼腩寿司油脂十足👍,玉子寿司🍣又大件又甜美。
原条海鳗 寿司🍣亦都十分之深得我心❤️,海鳗入口松化又鲜味😋,配埋佢哋特制嘅酱汁☺️更加系锦上添花😍!