2023-05-02 90 浏览
依家之前bookmark咗好想食嘅一间日式和牛,难得朋友都话试一试就一早预约好,楼层比较高层,呢个时候一打开门就已经令我心动就系吧枱火焰效果,好似火焰贴切嘅一间餐厅,睇一睇系用炭烧烧嘢食,味道一定好香,牛肉系用咗 唔洗冲去日本都喺香港可以食到😍一人前 $980ღ.日替精选前菜三品 前菜鹅肝香浓嘅鹅油份慢慢渗出,keep住紫菜中和返油腻油甘鱼味淡淡甘香,口腔一阵鲜甜嘅感觉最后和牛中间粉嫩粉嫩,外边煎香有炭烧,外脆内嫩,食完依度前菜启动咗我胃口😆👍🏻ღ.季节刺身三点满满一个鱼缸,放咗一条鱼仔好吸睛😳鱼缸仔上有三种刺身,恍如活生生刺身系你面前,新鲜嘅大虾好鲜甜,中间一款就系油甘鱼油,脂分布好平均好滑鲜味,最后就系拖罗爆满多鱼油,口感嫩滑好新鲜,好想再encore😍😍😍ღ.厨师精选头盘 精致嘅图款,用上本店再上沙律,酱汁配上Sara够晒新鲜鲜甜而去选取左和牛油脂分布好平均,牛肉在点缀金箔色好靓又好好味😋ღ.煎帆立贝配冷压鱼子用炭烧烧鹅嘅饭盒会大粒秘制酱汁,再配上系已经烹调过嘅西兰花蓉,带出鲜带子香口ღ.鹅肝茶碗蒸用咗分子料理打出茶碗蒸泡沫口感creamy鹅肝同百合mix埋好夹,好特别ღ.炭

依家之前bookmark咗好想食嘅一间日式和牛,难得朋友都话试一试就一早预约好,楼层比较高层,呢个时候一打开门就已经令我心动就系吧枱火焰效果,好似火焰贴切嘅一间餐厅,睇一睇系用炭烧烧嘢食,味道一定好香,牛肉系用咗[岩手熊本黑毛牛] 唔洗冲去日本都喺香港可以食到😍

一人前 $980
ღ.日替精选前菜三品
前菜鹅肝香浓嘅鹅油份慢慢渗出,keep住紫菜中和返油腻
油甘鱼味淡淡甘香,口腔一阵鲜甜嘅感觉

ღ.季节刺身三点

ღ.厨师精选头盘

ღ.煎帆立贝配冷压鱼子
用炭烧烧鹅嘅饭盒会大粒秘制酱汁
,再配上系已经烹调过嘅西兰花蓉,带出鲜带子香口

ღ.鹅肝茶碗蒸

ღ.炭薰牛舌芯
勾线经过烹调之后的放咗喺一个碟里边张烟雾罩住烟熏更加令到件好香口😋

ღ.A5 黑毛和牛酒香寿喜烧
之后再加咗寿喜烧汤汁加上豉油去煮黑毛和牛煮熟啱啱好好香嘅牛肉牛肉嘅膻味再加上蔬菜冲淡口腔里面嘅味道😋

ღ.A5 黑毛和牛柳配玉子塩渍
和牛厚厚油脂分布平均夹住玉子塩渍取代海盐独特风格,玉子又唔会抢过牛柳嘅味道,好出色👍🏻

ღ.慢煮安格斯封门柳饭
用慢煮烹调封门柳里面粉红嫩嫩,锁住肉汁外边烧烤有微微焦炭配上白饭一齐食,简直Perfect

ღ.梅子冷素面
梅子嘅素面感觉清淡有微酸原来都好夹,再加上粉红色视觉效果,好吸引🤗

ღ.紫苏二重烧牛肉卷
紫苏夹住牛肉,再加埋个紫菜咬一口已经入口即溶外面仲要除有个脆脆紫菜,双重口味☺️💕

ღ. 蜜瓜配雪糕🍨
最后就系甜品
蜜瓜选取日本空运到港,食落鲜甜多汁,另外有两种嘅雪糕选择豆腐同开心果
开心果嘅味道好夹个雪糕,而且唔会太甜,豆腐味道清淡,口感绵绵🍨✨
2023-04-20
  • 紫苏二重烧牛肉卷