2021-02-18
上网大搜索左一轮去边庆祝好,终于都俾我揾到呢间open rice得奖最优秀开饭意大利餐厅🍴作为家姐庆祝生日地点,最紧要对方开心🥰生活忙碌同朋友、姊妹、情人见面时间唔多,不过应要庆祝既时候系值得更好珍惜既冇来错呢到环境唔错、食物质素唔错🥳,如果有兴趣约庆祝餐厅既话,可以留意一下喇🤣👉🏻Merlot & Cabernet Tannat🍷饮落非常顺口,酒精感觉唔重,年份较浅单宁唔太高,而且Merlot提子通常本身糖份较多,唔会太多涩味既口感,对于配海鲜来讲,除左白酒适合之外,呢款红酒值得推荐👉🏻海鲜拼盘🦞(青口、鲍鱼、龙虾、鱿鱼、蚬、虾、薯仔、栗米)包罗万有😂👋🏻味道上有d似pizza茄酱味加香料调味既汁,捞完后味道超正,会令人一啖追一啖,最重要系海鲜食得好新鲜,份量一d唔细,两个人都可以食海鲜食到饱,深刻在鲍鱼真系一d唔细只,海鲜外都有薯仔、栗米伴菜,薯仔食得出有焗过,外香内软既薯蓉,咬完拣直系幸福感🤣❤️🍰蓝莓芝士蛋糕蓝霉同芝士比例掌握得啱啱好,面头蓝莓🫐系新鲜,放心唔会药水味,就算食晒成件都唔会油腻既个种口感,对于芝士蛋糕迷绝对推荐🍰伯爵茶香草慕丝蛋糕呢个真系以外惊喜,浓烈既伯爵茶味配淡
👉🏻Merlot & Cabernet Tannat🍷
🍰蓝莓芝士蛋糕
🍰伯爵茶香草慕丝蛋糕
呢个真系以外惊喜,浓烈既伯爵茶味配淡香既橙味真系几搭,唔似平时出面买既慕丝蛋糕成埋cream,薄薄一层接一层既滋味,一层伯爵茶、一层香橙味、薄薄既cream感组成既蛋糕,平衡感超高,绝对一试会爱上😂下次要再order先得
😎打卡系一流,至少都2-3个打卡位置,影唔少相,枱与枱之间距离系近既,而特别地装修营造既气氛系舒服既,服务上因坐房仔角度较难留意,私稳感觉好d,需要服务的话职员都快手留意到,感觉非常良好
满足左饮酒、食海鲜、食甜品三样愿望,好适合作为庆祝地点,仲要近排仲做紧正餐牌85折优惠,绝对值得回头帮衬🥳