2022-01-03
🇪🇸平时真系好少食西班牙菜!呢日忽然间好想试下d特别d嘅餐厅🤗见到观塘呢间tapa room好似好唔错咁,佢喺一间提供西班菜嘅餐厅酒吧,试下先😍🎈餐厅有室内同室外座位,一入餐厅门口就有一个大霓虹灯打卡位😍周围仲有好多大啤啤熊🐻😹侍应姐姐仲抱咗一只过嚟同我坐,so fun😝🔸薄切慢煮八爪鱼🐙非常新鲜,切成薄片,爽口弹牙,加咗橄榄油同埋特制酱汁,微酸带香,食落非常开胃😛🔸柠汁白酒煮蚬蚬肉肥美饱满,加咗好多洋葱粒,蒜片同埋清酒落去煮,再加少少柠檬汁,食落鲜甜又清新😋👍🏻🔸柠汁及黑胡椒蟹肉扁意粉扁意粉口感好好,烟韧唔会过淋,表面沾满蟹肉,食落非常鲜甜!加少少柠檬汁就更清新😋正!🔸黑安格斯肉眼牛扒配粉红胡椒忌廉汁牛扒加咗黑椒盐落去煎,好香呀😍7成熟刚刚好,肉质仲粉嫩,食落软腍易咬,充满肉汁同油脂香,牛味亦相当浓郁😋拌碟仲有芦笋同蕃茄仔,整体好好味👍🏻🔸炸西班牙油条配朱古力酱油条炸到脆卜卜,外层沾满糖粉同玉桂粉,加埋朱古力酱食,好邪恶呀😝饭后甜品特别满足❤️🔸Before Sunrise🍹好靓呀😍仲要好大杯呀😛主要系红加仑子,杂莓,Rosemary mix咗梳打水,饮落甜甜地,好香好清新🥰好钟意呀💜
🔸薄切慢煮八爪鱼
🔸柠汁白酒煮蚬
🔸柠汁及黑胡椒蟹肉扁意粉
🔸黑安格斯肉眼牛扒配粉红胡椒忌廉汁
🔸炸西班牙油条配朱古力酱
🔸Before Sunrise
💁🏼♀️呢间餐厅整体食物相当高质,好好味😋而环境都够晒chill, d位都几舒服,啱晒食嘢饮嘢hea下🤗打卡都一流😍无论食物定饮品,都几多选择👍🏻Lunch set百几蚊就有啦,非常抵食😛