2020-11-15 206 浏览
前天宝厨房喺骆驼漆搬咗过去骏业里,改咗名叫 Fratelli Restaurant,地方大咗,人就少咗😐,早前晚上咗去帮衬,成个场都系得三数枱客人。以前天宝最出名系 burger,嚟到新店,当然要试一试,叫咗个经典安格斯牛肉汉堡,随餐附送餐汤同薯条,另外加十八蚊追加南乳鸡槌三只。餐汤系西兰花汤,比较少见,唔算好 creamy,但食到西兰花蓉,感觉新鲜,唔错;主角汉堡包果然名不虚传,汉堡扒肉味浓,虽然其他配料只有芝士,蕃茄同生菜,但已经感觉滋味非常😋;至于追加嘅南乳鸡槌则有惊喜:南乳味比想像中强,咸咸香香,好食👍。另外又试咗松子青酱北海道带子意粉,青酱调味唔错,不过意粉略嫌唔够 al dente;带子外面煎得几香口,里面肉质仍能保持鲜甜,可惜只得两粒,唔系好够喉😂😂。