2022-01-22
今次黎左位于观塘既lagom kaffe 食lunch~🤎台北炖牛肉意粉 (辛) ($115)一开始黎到卖相吾算吸引 但!好!好!食!牛肉份量都算多 肉质嫩滑ʕ •ᴥ•ʔ 仲有满满既牛肉碎 食落带点麻辣😋充满台湾风味 但建议食之前捞下先 最尾啲意粉偏辣🥸牛肉仲可以拣全熟✨🤎炸鱼薯条 ($88)呢碟真系有惊喜♪( ´θ`)ノ比想像中大份好多!炸鱼既粉一啲都吾厚 皮脆肉滑🤤碟上仲有埋千岛酱同蕃笳酱 千岛酱吾似平时食开既 食落酸酸甜甜辣辣🌶 几开胃😋点埋炸鱼食可以中和翻油腻嘅感觉 另外粗薯条都吾错 洒左少少芝士粉ʕ •ᴥ•ʔ 沙拉🥗都好fresh 有柚子汁嘅味道👍🏻✨饮品嘅卖相都好令😍🤎比利时朱古力奶(热) ($48)朱古力味都算浓郁~仲摆上一片干柑橘片作为衬托(。・ω・。)🤎纯粹拿铁鲜奶咖啡(热) (+ $17)一黎到比佢嘅拉花吸引左🥰系天鹅🦢 但味道较浓郁 aftertaste相对苦涩 个人比较钟意啲温和啲嘅☕️
🤎台北炖牛肉意粉 (辛) ($115)
一开始黎到卖相吾算吸引
牛肉仲可以拣全熟✨
🤎炸鱼薯条 ($88)
✨饮品嘅卖相都好令😍
🤎比利时朱古力奶(热) ($48)
朱古力味都算浓郁~仲摆上一片干柑橘片作为衬托(。・ω・。)
🤎纯粹拿铁鲜奶咖啡(热) (+ $17)