2022-07-19
🍽 BRICK LANE Deli 📍地址: 沙田沙田正街18号新城市广场一期1楼126号舖💰只供参考💰人均$100-$200😋黑松露蘑菇天使面正 有黑松露味亦都有芝士味佢完全唔会盖过成个面同埋个酱汁系好好食 两个Max埋一齐 我仲加多左啲芝士粉系个面到 因为我钟意食芝士 haha 多酱得黎 食落唔会腻 唔会干身 又有黑松露味 同埋佢都放左好多粒菇👍🏻无偷工减料🤭巴马火腿火箭菜薄饼佢上碟就系长方形嘅 pizza 佢切好咗4份俾你 所以就唔使自己特登切 超级方便攞起就食得龙虾班尼迪蛋本身系睇咗OpenRice嘅相 所以先叫呢个龙虾egg Benedict 但系呢个龙虾🦞 我就以为系碎肉嘅龙虾然之后再配另一只半只龙虾喺侧边啊 咁就会有一只 可惜我哋个如意算盘打唔响 因为上碟见到都就系得半只龙虾 放喺侧边俾你自己嚟食啦 再加两个egg benedict 流心蛋再包系底下 同埋啲沙律薯仔等等 不过个龙虾好多膏脆香鸡翼外脆内软佢炸得啱啱好 个皮有少少黑椒 有个酱汁就系同烧猪肋骨个酱都系一样嘅 都系有啲酸酸甜甜 辣辣地 系超级出色一定要配埋个酱汁一齐食 佢入边嘅鸡肉鲜嫩 不过就少少贵因为系$53得
📍地址: 沙田沙田正街18号新城市广场一期1楼126号舖
💰只供参考
💰人均$100-$200
😋
黑松露蘑菇天使面
巴马火腿火箭菜薄饼
龙虾班尼迪蛋
脆香鸡翼
外脆内软佢炸得啱啱好 个皮有少少黑椒 有个酱汁就系同烧猪肋骨个酱都系一样嘅 都系有啲酸酸甜甜 辣辣地 系超级出色一定要配埋个酱汁一齐食 佢入边嘅鸡肉鲜嫩 不过就少少贵因为系$53得四只
烧猪肋骨配蔬菜马铃薯
无得弹 劲足料 有成两大块猪肋骨 搭埋一齐就好似一只猪手咁大只 仲要系啱啱新鲜出炉出晒烟 另外仲提供埋两只酱汁 佢其中一只酸酸甜甜有啲辣嘅零舍开胃 好食到骨都无
佢全部菜都系即叫即整🤭全部都系出晒烟咁上菜 等待时间唔算耐 食过返寻味
好味指数: 5/5
性价比: 5/5 $500 4人