2023-03-02 182 浏览
今日黎到呢间位于尖沙咀既烧肉店,系从鹿儿岛个边黎既日式烧肉店,主打由当地出产同埋直送既萨摩和牛,身为牛魔王既我当然要试试!✨萨摩和牛赤肉和风刺身赤肉相对比较瘦,冇咁肥腻,但牛肉够哂嫩滑,充满香气,每块牛肉上面仲有少少黑鱼子作点缀,入口够哂鲜味,加埋酸酸甜甜既沙律汁同洋葱,非常开胃!✨极上和牛盛合 2人用一碟有齐上等牛舌、上等牛后腿肉、特上肩胛肉、4% 奇迹之牛极上牛肋肉、特上西冷,以及肉眼心。当中4%奇迹之牛真系一试难忘,油花分布均匀,睇落好似大理石一样咁靓,牛味突出,油脂丰厚甘香。肉眼心肉味同油花非常丰富,点埋生鸡蛋食落非常滑溜。✨上等臀肉盖臀肉盖其实姐系位于牛臀上方既部位,活动量极少,所以肉质好软腍,肉味浓厚,又够肉汁。相对脂肪含量比较多既牛肋肉,中意比较有咬口,偏向冇咁肥腻既人不妨一试!✨半熟封门柳香葱石窝饭职员会好细心咁帮你拌匀同分饭,石窝饭一上台够哂热辣辣!上面既牛肉份量都几多,肉质松软,牛肉味极为浓郁,捞埋香葱同酱汁咁食,非常满足!

✨萨摩和牛赤肉和风刺身

✨极上和牛盛合 2人用