2023-01-06
今日咁岩要去元朗做野,元朗有好多好野食,不过我哋都想揾返近做野既地方,因为我哋都懒得行甘远haha,然后就一直苦思晏就到底食咩好🤔最后系Openrice见到呢间burger见到餐牌好吸引,由于时间关系已经系Openrice叫定外卖自取☺️.其实好多款都想食,不过burger真系食一个就饱😂唯有拣最最最想食既先,其他款下次有机会再试😛.双鹅肝牛肉汉堡 $156我系鹅肚爱好者,所以点左只鹅肝!Burger份量好巨,一啖系咬唔哂😂个包有煎过好食又松软,牛肉系自家手打好厚身,咬落去好juicy,鹅肝外脆内软又大块,口感细滑有油脂香配上生菜可以减轻油腻感,食完呢个burger 真系好满足.豚肉鹅肝汉堡 $103由于朋友唔食牛肉所以就点左豚肉,个包都系有煎过好松软,豚肉肉质嫩咬落去系爆汁,而且好厚身,每咬一啖都好满足.薯条配黑松露酱 $29可能系我哋迟左去拎外卖所以薯条已经冻左淋左,黑松露酱正常发挥.白桃冷泡茶 $15茶味够浓但就唔太饮到白桃味,食完甘邪恶既burger饮茶解腻就最好不过
双鹅肝牛肉汉堡 $156
豚肉鹅肝汉堡 $103