2023-12-27 63 浏览
📍荃湾 corefy荃湾享和街68号2楼最近见到呢一间高质Cafe出咗新嘅绿茶系列,当然要嚟二访一下。今日嚟到仲有塔罗牌住场,都有好多客人慕名而来🩵。见到佢转咗新嘅Menu,有更加多菜式可以选择🦖。我哋一行两人,拣咗佢最新限定嘅绿茶系列同All-Day Breakfast。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و手作抹茶绿品定食 $168好似我咁钟意食绿茶嘅朋友千祈唔可以错过呢一个绿茶系列。店主严选咗来自日本嘅绿茶粉,所以每一道菜都有好浓烈嘅绿茶味,但系佢又唔会过于甜,味道啱啱好,好能够食得出茶味。菜式一共有六味,有咸嘅绿茶面,又有甜嘅戚风蛋糕、tiramisu、曲奇、生朱古力、蕨饼同窝夫等等。首先佢个戚风蛋糕面头有忌廉做点缀,奶味好浓郁嘅同时又唔会好甜。而tiramisu就好重嘅绿茶味,啱晒我呢啲绿茶爱好者。至于山朱古力,好客嘅店员特别提醒我哋要等大概10分钟先好食旧朱古力,可见店主系非常重视食物嘅品质而最后仲有一杯绿茶士多啤梨奶,非常之特别,而且味道亦都唔会过甜调得啱啱好💕。All-day breakfast 想食得健康啲,于是拣咗呢个Keto friendly既All-day Breakfast。佢嘅摆盘
📍荃湾 corefy
荃湾享和街68号2楼

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

手作抹茶绿品定食 $168

All-day breakfast
想食得健康啲,于是拣咗呢个Keto friendly既All-day Breakfast。佢嘅摆盘非常之精致,将烟三文鱼制作成一朵玫瑰花,打卡一流!而味道都非常之唔错,有好大排嘅牛油果🥑,再加埋好香嘅鸡扒。而沙律方面提供咗醋做酱汁,感觉非常之健康。
  • 手作抹茶六品定食