2024-11-17
今晚收工黎葵芳约左个朋友食野,发掘左间新开性价比好高既意大利pasta,仲要唔系连锁店。佢啲价钱都比较亲民🤩🤩我叫咗个香浓芝士卡邦尼亚扁意粉🍝配小食香蒜炒蘑菇🍄🟫🩷🩷🩷🩷佢个意粉系偏向烟韧弹牙,好够挂汁,而且芝士粉味又唔会太抢个汁既味道。佢加几十蚊可以配个小食,我拣左个香蒜炒蘑菇🩷🩷🩷🩷🩷 个蘑菇好够juicy,而且食到蒜香味之余仲食到少少酒香味。我同朋友都好中意食。我朋友叫左个小食,炸薯条配黑松露蛋黄酱🩷🩷🩷🩷🩷呢个都系我同朋友次次去西餐厅必叫。因为我哋都比较钟意食粗薯条🍟🤩同埋佢呢间既黑松露酱味道好浓👍🏻👍🏻,再加埋经典茄汁🥫可以选择。另外仲叫左个海盐雪糕蜜糖吐司🩷🩷🩷🩷🩷🍞 软绵绵热辣辣蜜糖嘅吐司配上冰冻既海盐雪糕,真系冰火二重奏🤩,好夹呀。佢啲蛋香味好出🤩🤩呢个我觉得必叫👍🏻整得好好。叫咗两杯西柚梳打🩷🩷🩷🩷🩷,西柚味好fresh,而且又配上新鲜西柚,好足料,又解漏👍🏻👍🏻我觉得整体嚟讲10分满意呢间新发掘既cafe ,收工又可以多个选择🤩钟意食意粉同甜品又多个选择👍🏻