2023-04-07
见复活节假期,同朋友入左西贡,谂住揾间餐厅chill下,朋友介绍左去Kachimushi,之前已经闻说系元朗出名既,身为过江龙既佢,我紧系要试啦!餐厅以白色小屋子嘅装修,格调份外舒适,令人有度假,放松嘅感觉🥰📍松露蟹肉沾酱配吐司($108)🍞多士外脆内软,沾上厚厚既松露蟹肉酱,口感丰富,松露蟹酱好出色啊!有8片包,酱系好足够沾满8片包,真系唔驶悭住食架!超正啊!📍火箭菜沙律($56)🥗新鲜的火箭菜搭配上唔少既芝士,配以陈醋,橄榄油,清爽开胃,令人食欲大开! 以沙律菜黎讲,个人觉得性价比高架!📍波特蘑菇吐司($98)🍞2只大大既蘑菇,搭配上新鲜既火箭菜,口感丰富,每一口都充满住蘑菇既香味📍抹茶红豆班戟($68)追加一球雪糕($22)🥞🍨薄薄的班戟上有着丰富的红豆和浓郁的抹茶味道,绝对系甜品爱好者既最爱!雪糕方面,可选一球云尼拿/豆腐味道既雪糕,我㨂左豆腐,加左雪糕令成个口感都提升不少!完全正中我既味蕾,而班戟更系热辣辣上碟既,用铁锅上可保存温度,加上冻冰冰既雪糕,口感一绝呀!我极度推介呢个甜品,超好食!📍Iced dirty($48)Dirty调较得好好,唔会过甜,而且做到Dirty既样
📍松露蟹肉沾酱配吐司($108)🍞
📍火箭菜沙律($56)🥗
📍波特蘑菇吐司($98)🍞
📍抹茶红豆班戟($68)追加一球雪糕($22)🥞🍨
📍Iced dirty($48)
Dirty调较得好好,唔会过甜,而且做到Dirty既样子呢,赞啊
📍UME soda($48)
UME soda则是完美结合梅子味和Speakling Water 既口感,有12%果汁,有汽之如仲有淡淡既梅子味!
餐厅环境清静,能够为䌓忙既都市隔绝,可以简单chill下真心唔错,难怪系元朗最强cafe,简直系西贡必去cafe!
#西贡过江龙 #人气cafe #高质cafe #必去cafe #人气pancake #元朗名店 #生日餐厅推荐 #打卡餐厅 #打卡 #相机食先 #美食推荐 #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #foodstagram #foodblogger #ilovefood #foodie_features #西贡美食推介 #西贡 #西贡美食 #饮食地图 #美食推介