2022-11-22
早排经过深水埗竟然俾我发现到间餐厅系香港罕有以太空为主题🪐并从David Bowie 的 Space Oddity Maior Tom 取得灵感✨”日咖夜酒”嘅cafe&酒吧 重要系做紧free flow即入咗去试下😽讲下我饮咗咩先Major Tom🙏🏻与招牌同名既鸡尾酒,入口时带点咖啡既味道,感觉上比较苦但完全唔难入口!同酒精既味好match!Tom yum🇯🇵钟意辣嘢既朋友必试!一入口就阵阵既香茅味同辛辣既味道,我从来冇谂过一杯嘢饮仲要系辣既可以咁好饮,一直停唔到,每隔一两分钟即刻想饮一啖。但唔食得辣既朋友千企唔好试,都真系几辣㗎Japanese🥃一入口就有清新既柚子味,之后慢慢有啲茶味系𠮶后劲度,系一杯好清新既酒。加上酸味味既味道撞正我既胃口,因为本人比较偏好较酸既鸡尾酒,呢杯我大推!Espresso style🧊比较强烈既咖啡味,之后慢慢有阵甜甜既香草味,饮落好似有酒精既咖啡雪糕,钟意甜啲既朋友可以一试Customisation调酒师会按照当日既材料炮制既特调,当日你可以同佢讲你比较想饮咩味道既酒,佢就会因应你既喜好调校。
Major Tom🙏🏻
Tom yum🇯🇵