2021-01-14 671 浏览
|𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 ☃️🎄𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙢𝙖𝙨 𝙇𝙞𝙢𝙞𝙩𝙚𝙙❤️|每次食小正大福都好期待切落成一半嘅横切面😍因为无论点切都会好靓好好工整✨同埋粒粒大福都圆碌碌劲可爱❤️自从上个月赶唔切去食佢最后系crew寄卖日子 一直都好挂住小正大福 今次终于的起心肝8点起身冲去买!!!!不过9点去到已经卖晒朱古力五重奏😭.① 脆皮朱古力提子啫喱🍫($30)// 朱古力很香浓 不会太甜还带点微苦 喜欢这种浓度🥰 表层的朱古力脆皮也是用黑朱古力的🤎 提子酒心啫哩很Q弹,不容易散而且还蛮有咬口的~ 酒香还蛮浓🍷// Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗② 芋头牛乳布丁💜 ($30)// 最抢镜一定是小雪人☃️小雪人的真身是黑加伦子内馅的棉花糖🤏🏻不是只有外表 还有内馅啊🤣🤣 至于mochi的外皮很烟韧🥰奶冻的牛奶香很浓🍼配上淡淡芋香的芋泥💜足料到炸了!感觉食完一颗就饱了☺️是淡口味之选啦🥳 //Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑③ 脆皮Oreo芝士💛($30)// 芝士咸香出众但又和Oreo蛮搭的😚而且中间的牛乳布丁可以中和一下咸香和oreo的甜 不会有太腻的感觉🥰Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌗④ Latte ($40

① 脆皮朱古力提子啫喱🍫($30)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗

② 芋头牛乳布丁💜 ($30)
Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑

③ 脆皮Oreo芝士💛($30)

Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌗

④ Latte ($40)
// 小编一向好怕fruity嘅咖啡☕️而crew可以拣偏friuty或者nutty嘅latte 所以今次就拣咗nutty🤎继crew上一次嘅creamy black成为心目中no.1之后✨今次依杯latte都好正🤎唔会好似出面个啲劲甜 反而咖啡豆嘅香浓同埋微苦好重🥰超钟意//
Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌗

因为今次系快闪团所以只系做到24号咋🥺如果大家想食mochi依然可以去 @justformochi 嘅ig买❤️而crew就可以去试晒佢地嘅咖啡🤣🤣!

☃️crew (湾仔)
湾仔皇后大道东156-164号安兴大厦地下9A号舖
  • Creamy  black