2024-10-26 203 浏览
有fine dining氛围嘅新加坡菜。环境舒适优雅,灯光带些昏暗,几有气氛✨Dinner Menu有3-course 及 6-course,两个套餐都有前菜🍗虾酱炸鸡及🥧五香猪肉卷。两样小食都好好味,炸鸡好香脆,肉质嫩滑。肉卷外层腐皮脆口,咸香十足。*3-course at HKD480 per person*🔸和牛脸颊咖喱饭🔸西班牙红虾喇沙🔸斑兰雪糕🍜喇沙系我近排食过最钟意!一上枱已闻到阵阵🦐虾香气,将西班牙红虾煎到带些煎香,汤底甜甜辣辣,味道香浓口感又清新,好出色🥹🥘咖喱调味浓郁带些许辣,和牛脸颊绵密,入口溶化。加入车厘茄中和咗咖喱嘅油腻感。无论配白饭定印度煎饼都好食。*6-course at HKD980 per person*🔹鲳鱼配参巴辣椒酱🔹斯里兰卡辣椒蟹🔹和牛脸颊咖喱配印度煎饼🔹海南鸡饭 🔹西班牙红虾喇沙🔹东方风味🐟鲳鱼比到惊喜我,鱼肉非常滑溜,参巴辣椒酱味道好有层次,带少少辣,食唔停口。🦀蟹亦炒到好入味好香。🍲海南鸡嫩滑,饭用咗日本月亮米及香茅煮成,份量少少地刚刚好,整体有质素。💚东方风味系甜品,斑兰椰子雪糕配上忌廉芝士慕丝蛋糕,有芒果果酱作内饀。组合特别,唔会太甜,

🔸和牛脸颊咖喱饭

🔹和牛脸颊咖喱配印度煎饼
🔹海南鸡饭
🔹西班牙红虾喇沙
🔹东方风味

🦀蟹亦炒到好入味好香。

💚东方风味系甜品,斑兰椰子雪糕配上忌廉芝士慕丝蛋糕,有芒果果酱作内饀。组合特别,唔会太甜,香气好丰富。
  • 喇沙面