2021-11-28
之前食过礼记既晚餐,觉得食物都算高质!一直心思思想试佢既fusion点心,终于有时间夹到妈咪一齐黎食💓因为佢晚市无点心,点心去到4点左右,所以上次都无机会试到🥲每次一黎到,都必点玫瑰荔枝茶😆,好香既荔枝味,同埋系呢到独有!然后,叫左几款点心,不过因为系即叫即整,所以都需时😂豆沙包:点左个可爱既小鸡仔😂好得意,食落都几松软黑金虾饺皇:黑金既外表好型格,皮好薄,几足料,入面虾肉好弹牙🤤红菜头松露野菌饺:用左红菜头去整个饺皮,食落皮薄,抗氧化岩晒我xd松露味都几香,入面粒粒野菌几有口感,健康😆个人本身麻麻地食红菜头,但佢咁整我又觉得不错🤣小笼包:入面满满既上汤👍肉味几鲜,好快就清晒芒果布甸:平时我好少食点心时点甜品,但呢个令我几surprise!芒果布甸上面铺满左乳酪味既波波,酸酸甜甜几好味凤爪:味道同色水都几好灌汤饺:咁多样呢样最好食,入面有花胶同竹笙,好足料同埋滋润,好好味🥰
豆沙包:点左个可爱既小鸡仔😂好得意,食落都几松软
小笼包:入面满满既上汤👍肉味几鲜,好快就清晒
凤爪:味道同色水都几好