2021-07-17
前几日同朋友食lunch,想食返餐好啲嘅,见呢度嘅lunch set都唔贵,装修又几靓,啲餐具都好似几靓咁,就入嚟食下啦。Fresh Fruit Salad每个lunch set都会包一份沙律同埋汤嘅,仲有饮品。沙律我哋拣咗Fresh Fruit Salad,除咗菜之外,仲有多款唔同嘅水果,例如火龙果、哈密瓜同埋士多啤梨,食落清新。仲有个包,包嘅香气几特别,几好食。Daily Soup𠮶日嘅餐汤系蕃茄汤,饮落蕃茄味十足,酸酸甜甜,有啲蕃茄蓉,饮落又creamy,好饮。Crab Meat & Crab Roe Risotto in Cream Sauce $168呢份risotto入面嘅蟹肉同蟹籽都好多,每啖饭都会夹杂着好多一丝丝嘅蟹肉,至于蟹子就可以自己捞落去,成个饭嘅蟹味十足,好味。Grilled New Zealand PS Rib Eye Steak 180g $258牛扒份量适中,煎得几香,牛肉味都几出,都算几滑嫩。至于配菜方面,有车厘茄、芦笋、茄子同埋薯仔。我觉得啲薯仔煎得好香好好食。另外有个类似芥末味嘅汁,不过我个人钟意唔点酱汁咁食牛扒多啲。至于饮品方面我哋就拣咗橙汁。
Fresh Fruit Salad
Daily Soup
至于饮品方面我哋就拣咗橙汁。