2023-04-13
.@justformochi (铜锣湾sogo/尖沙咀).呢间mochi其实好耐之前已经听米粉提过话一定要试🥹今次多得一位米粉比我试先觉得相逢甚晚🤣..好好味🥹.先讲佢出边嘅麻糬皮 薄而不腻 又唔会好容易一来就断even你想happy share切开都唔会散开晒.. 口感极佳..入边嘅馅又系满 & 丰富到你呢四款口味 无一款我系会觉得唔好味嘅...四款分别为 ‼.黑白良芝麻士多啤梨芝士蛋糕柚抹柚焦咖不住.黑芝麻口味浓郁 入边有一层类似饼底 + 乳酪 成件事好似食紧麻糬皮裹腹嘅黑芝麻芝士蛋糕..好爽..黑芝麻甜度 浓度啱啱好..比你足够嘅冲击又唔会过腻.士多啤梨乳酪都系出乎意料哋出色 入边嘅「伪士多啤梨芝士蛋糕馅」系高质过正常嘅士多啤梨芝士蛋糕..加埋层凉透心 带点粉末口感嘅糯米皮 冻食更加口感升级.咖啡口味最令我惊喜 佢唔算系一个「街客」popular嘅口味..但完全唔会因为为咗拎balance丧失咖啡阵甘苦.. 有满足到..钟意.抹茶柚子 我留左比大帮手试 无法用第一身去review 但大帮手呢个茶控话抹茶好出.. 口感好好似好味嘅抹茶长洲糯米糍.四款口味均ard 85-90g卡路里
@justformochi (铜锣湾sogo/尖沙咀)
呢间mochi其实好耐之前已经听米粉提过话一定要试🥹
今次多得一位米粉比我试
先觉得相逢甚晚🤣..
好好味🥹
先讲佢出边嘅麻糬皮 薄而不腻 又唔会好容易一来就断
入边嘅馅又系满 & 丰富到你
呢四款口味 无一款我系会觉得唔好味嘅..
四款分别为 ‼
黑白良芝麻
士多啤梨芝士蛋糕
柚抹柚
焦咖不住
好爽..
黑芝麻甜度 浓度啱啱好..
比你足够嘅冲击又唔会过腻
加埋层凉透心 带点粉末口感嘅糯米皮 冻食更加口感升级
钟意
似好味嘅抹茶长洲糯米糍
四款口味均ard 85-90g
卡路里为一个 (呢个系以黑芝麻计算)
卡路里上下加减20-50kcal
再次多谢呢位入去做 但又心系教主的米粉 希望工作顺利..
心态 体态越来越好
阿门
#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic尖沙咀 #calorieswithmic铜锣湾