2022-09-23 21 浏览
#日式eatcovery #尖沙咀eatcovery💡高质Omakasa😍男小编同女朋友拍拖纪念日,就紧系要带佢嚟食omakase,呢间新开嘅日式餐厅,环境好舒服,以传统日式木系装潢加上大圆高枱,一边睇住师傅点样整,一边品尝高质食物,而且仲有一个大大嘅LED萤幕,播住红叶,番唔到家乡,都可以睇住先😂😂🍽北海道蟹肉蒸蛋蟹肉味道鲜甜,高汤和蟹肉好鲜甜,炖蛋非常滑。🍽生蚝🦪仙凤子系一大只生蚝🦪好新鲜,相当肥美厚肉饱满,生蚝肉好嫩滑,加埋酸汁啫喱、葱及青柠一齐吃,味道鲜味升华左。🔥金鲷立鳞烧好有惊喜的一道小食,用上滚油淋半炸状嘅金鲷,好香脆,第一次觉得鱼鳞系咁好食,鱼肉仲好软淋。🍣北海道剥皮鱼剥皮鱼比较罕见,自己都系第一次食,入边有芽葱及肝酱,味道更出🍣赤目鱼火炙鱼皮边,鱼肉更甘香,配埋竹炭盐口感更香口🍣深海池鱼鱼肉偏厚身嘅深海池鱼,肉质比一般嘅池鱼更加细致鲜美,而且食落鱼味几重🍣金目鲷肉质细腻肥美,除左令味道更有层次,亦令口感更丰富🍣希灵鱼 将葱夹系中间,口味更突出🍣青心吞拿鱼食落觉得好新鲜,啖啖肉🍣火赤吞拿鱼 面头有岩盐烧过黎,火炙过令到吞拿鱼味道更加出🍣海胆北海道嘅海胆十分鲜甜,唔会腥🍣
#日式eatcovery #尖沙咀eatcovery

💡高质Omakasa😍

🍽北海道蟹肉蒸蛋
蟹肉味道鲜甜,高汤和蟹肉好鲜甜,炖蛋非常滑。

🍽生蚝🦪

🔥金鲷立鳞烧

🍣北海道剥皮鱼
🍣赤目鱼
火炙鱼皮边,鱼肉更甘香,配埋竹炭盐口感更香口
🍣深海池鱼
🍣金目鲷
肉质细腻肥美,除左令味道更有层次,亦令口感更丰富
🍣希灵鱼
将葱夹系中间,口味更突出
🍣青心吞拿鱼
食落觉得好新鲜,啖啖肉
🍣火赤吞拿鱼
面头有岩盐烧过黎,火炙过令到吞拿鱼味道更加出
🍣海胆
北海道嘅海胆十分鲜甜,唔会腥
🍣三文鱼甘子
系未成熟的卵子,加左柚子,好开胃

🍙手卷
软绵细滑嘅葱拖罗有好多,细细卷,一啖放入口

🍦红豆及豆腐雪糕
两款雪糕都好好味,味道好出