2022-11-08 54 浏览
元朗有好多各式各样嘅cafe,不过今次介绍嘅系比较少食嘅Omankase,餐厅门口装修得好有日本风,虽然只有十多个座位,但空间感好足够,唔会令唔识客人坐得好迫而尴尬,布置都好优雅。Omakase 最正就系可以食到新鲜时令嘅食材,即整即食🤩当送上食物时,师傅仲会好细心讲解食物嘅来源地同食法,今次就介绍几款我地最钟意嘅几款食物。1️⃣深海池鱼🐟非常新鲜,肉质肥美,鱼油好甘香。2️⃣酱油渍大拖罗酱油渍唔会好咸,味道啱啱好,大拖罗入口即溶👅油脂好丰富,加埋个酱油更提鲜。3️⃣海胆海胆分量十足,非常鲜甜,超正👍🏻4️⃣𫚕鱼腩 🐠其实就系平时食嘅油甘鱼腩,用上腩位非常肥美,充满鱼油香味😋5️⃣石垣贝第一次食石垣贝,原来石桓贝大多都嚟自岩手县,口感同味道都同象拔蚌好似,好爽口同鲜甜😋6️⃣哈蜜瓜🍈饭很黎返个日本嘅哈密瓜,又甜又多汁,为呢一餐画上完美嘅句号。总的来说,价钱都算合理,最重要系食材够新鲜,入开元朗或者住喺附近都值得一试。#foodie_couple_hk_sm816

1️⃣深海池鱼🐟
非常新鲜,肉质肥美,鱼油好甘香。

2️⃣酱油渍大拖罗

3️⃣海胆
海胆分量十足,非常鲜甜,超正👍🏻

4️⃣𫚕鱼腩 🐠
其实就系平时食嘅油甘鱼腩,用上腩位非常肥美,充满鱼油香味😋

5️⃣石垣贝

6️⃣哈蜜瓜🍈