2024-01-19 10 浏览
有朋友食过呢间餐厅,极力推介,今次终于到我嚟试吓。一入大门口,有一个灯笼打卡墙,感觉上置身于日本。呢度嘅装修好精致,空间感好大,好舒适。店员好细心咁同我哋介绍不同嘅菜单,最后我哋拣咗$1580menu,而家二人同行,仲有得送清酒,好抵呀!清酒嘅外型好吸睛,饮落去有点儿花香味,容易入口,好适合女士饮,不知不觉好快饮晒成支!前菜系胡麻菠菜同日本温泉玉子,入口好轻盈及清新。冬天时令必食嘅白子,配上一味粉,再加上紫苏花嘅点缀,印象难忘。𫚕鱼经过烟熏,油香丰富,再加上黄芥辣,别有一番滋味。北海道粒贝爽脆弹牙,配上昆布盐,酸酸甜甜👍👍地金目鲷、东北蚝、矶煮鲍鱼、立燐烧等菜式同样出色,厨师用心嘅配搭,令人难忘。自家制慢煮𩽾𩾌鱼干,配上福冈士多啤梨同埋威化饼,外型好似圣诞树,必须要相机食先。寿司分别有 烟熏深海池鱼、赤贝、北海道喜之次、池鱼卷、北海道马粪海胆等等,食材非常新鲜!甜品都系自家制的,水信玄饼配上蝶豆花,清新解腻👍
有朋友食过呢间餐厅,极力推介,今次终于到我嚟试吓。
前菜系胡麻菠菜同日本温泉玉子,入口好轻盈及清新。
𫚕鱼经过烟熏,油香丰富,再加上黄芥辣,别有一番滋味。
北海道粒贝爽脆弹牙,配上昆布盐,酸酸甜甜👍👍

寿司分别有 烟熏深海池鱼、赤贝、北海道喜之次
、池鱼卷、北海道马粪海胆等等,食材非常新鲜!

甜品都系自家制的,水信玄饼配上蝶豆花,清新解腻👍