2021-08-07 137 浏览
经常经过呢间pizza 店都人山人海,放工虽然极速闪人,但都做好等位嘅心理准备要等一段时间,好彩人流都比想像中快咗。全场爆满,入座限时90分钟,2人座位唔算寛敝。 侍应主要都系外国人。餐厅主打韩式炸鸡/Pizza,仲有大萤幕一路播住韩国MV,气氛唔错渔夫番茄烩海鲜配脆包 / $198 - 酱汁系番茄忌廉汁,海鲜份量唔算太多, 但质量取胜 , 尤其酱汁系加分位, 我同朋友都劲钟意呢个汁,  争D连个碟都lam干净. 当中有4款海鲜, 有青口/虎虾/带子/鱿鱼,  全部都算弹牙又够厚肉, 整体觉得算几新鲜.  值得再叫泡菜海湾芝加哥Pizza - Regular 9" / $189 - 餐厅其中一样主打嘅手工pizza, 比呢个芝加哥pizza吸引左。呢款pizza卖点系芝心批边另外仲蜜糖同杏仁片,少少甜味加上邪恶芝心,整个pizza使用左3款唔同嘅cheese , 拉到芝系必然🤤馅料有虾/蟹捧/火腿/菠萝,虽然menu 上面话呢款pizza 系辣嘅,但辣度好轻微,个人觉得唔食得辣嘅都可以一试。而批边比坊间嘅厚,口感偏烟韧,有少少似bagel😋好有惊喜, 整体食物CP值都算高,要等位都抵啊

而批边比坊间嘅厚,口感偏烟韧,有少少似bagel😋好有惊喜, 整体食物CP值都算高,要等位都抵啊😆

幸好赶到Happy Hour前入座,所以我地一人叫左2杯COCKTAIL,  我嘅系Maru Punch / $73 , 朋友嘅系Sangria / $88
Cheers 🍻