2023-06-20
系一个可以话都系美食沙漠嘅黄竹坑揾到好野食佢地仲系CNN Private Kitchens TOP1️⃣0️⃣ in HONG KONG系黄竹坑食过好几间Private Kitchens 佢地系的确好食有单点✅有lunch set✅而lunch set都有分2 / 3 course 个人觉得 2 course 都好够饱😂😂😂最紧要系价钱都好合理 2 course $150, 3 course $ 170Starter🥗Shredded Beetroot🥗Pomegranate Avocado Salas有汤 有沙律 睇下你自己想食啲咩而我地个人都选择左沙律想系食main之前食返个开胃菜✨每款沙律都加入左唔同配料🍏不过就算系边款沙律食落都劲新鲜啲沙律菜咬落shark shark声🥬Main❣️Herbed Mediterranean Meatballs系staff推荐底下就叫左💁🏻♀️的确佢地又真系无推介错 肉丸粒粒好入味可以直接食又得 用黎送佢个薄饼仔食都得佢地仲关心到素食者🌱系可以选择正常肉/impossible meat素食者可以放心食用 仲可以食餐好😝😝❣️Slow Cooked New Z
个人觉得 2 course 都好够饱😂😂😂
系staff推荐底下就叫左💁🏻♀️
的确佢地又真系无推介错 肉丸粒粒好入味
可以直接食又得 用黎送佢个薄饼仔食都得
素食者可以放心食用 仲可以食餐好😝😝
❣️Slow Cooked New Zealand Beef Cheeks (+$18)
呢个慢煮牛颊煮得好淋身🐮
淋到真系入口即溶🥰🥰🥰
再加埋佢地嘅酱汁同菇菇一齐食劲香口
虽然无配饭/意粉 但就配左薯蓉🥔
平时少食薯蓉嘅我 都系因为佢呢个酱汁而食
而酱汁点解会咁香口 最主要系用左红酒煮成🍷
Share (唔包括系lunch set,分开叫的)
❣️Dips $75
系一份toast再配上3️⃣款酱料