2021-10-26
真心不私藏呢间有旧香港味道、混杂摩登潮流元素ge 特色餐厅😍😍复古装潢吸引一班候生仔女帮衬,无论食物卖相、门面、菜式,用high quality嚟形容呢间茶记ge 质素非常贴切。#先上枱系一盅前菜+汤,所用ge 类似瓷器器皿够晒精致、充满中式美感,望到心情兴奋。主要有两款小菜,自己手上呢份系凉拌海带贝类裙边,另外系红萝卜丝拌餣萝卜,酸酸甜甜,非常开胃。食完拎开上层见到浮住菇菇ge 清鸡汤,清得嚟够味,几好饮👍🏻而且每个星期款式会转,决定咗要再揾日嚟食😋#令人惊艳的前菜之后,就系大大一碟肉扒配炸薯角薯饼+杂菜,餐具配撘搞到成个all day breakfast 咁,真系好叹。我叫𠮶碟叫「大大块鸡扒」但size冇厚切猪扒咁大,煎得几好。杂菜方面有磨菇粒、翠玉瓜、生蕃茄半只、沙津菜、四季豆等,营养均衡。好少出街饮,见食评推荐香滑奶茶,果然系最正。
#
#