2016-03-11
几忙都要食开年饭,好似系新开?总之我地同事冇人食过衣间啦~一睇装潢就知道贵野,不过我地医生请就吾理啦,有几贵食几贵!!!我吾太喜欢金碧辉煌的装潢,一个字︰俗。衣间系以暗色调加少少金去形造高贵效果,我第一次觉得原来酒楼都可以装潢到咁!真系靓!D碗碗碟碟都好新鲜,颜色跳脱吾死板。吾记得影餐牌,食物选择都几多,不过我冇份做点餐。由前菜开始,我就好钟意好钟意!!!(吾知系咪因为太肚饿)衣个酸辣青瓜真系好好味!!全部同事都钟意食。。。我地一围15人左右,只有4碟仔,吾够食啰……(人地只系前菜份量嘛~甚至我食完晒D青瓜都有留番D汁黎点其他点心食!真系好好味呀!!!肠粉我地叫左叉烧同虾,好味!!包得好靓吾会有散开一PET野的情况。每人都食吾到半条……一阵风~净系食左虾肠,D虾劲大粒,爽口。好似系叫雪山叉烧包?好味!!我对上一次食第二家酒楼GE雪山叉烧包已经吾记得左系几时,比较吾到佢同其他酒楼GE分别,不过佢GE叉烧好味,皮薄叉烧靓!烧卖同虾饺都正路,即系佢地GE质素绝对衬得上衣间野GE装潢。最想赞GE系衣笼牛肉球!要分间酒楼GE食物水准,我会用牛肉球黎分,因为我吾钟意食牛肉!!衣间卖相系大大粒,胀卜
一睇装潢就知道贵野,不过我地医生请就吾理啦,有几贵食几贵!!! 我吾太喜欢金碧辉煌的装潢,一个字︰俗。
衣间系以暗色调加少少金去形造高贵效果,
我第一次觉得原来酒楼都可以装潢到咁!真系靓!
D碗碗碟碟都好新鲜,颜色跳脱吾死板。
吾记得影餐牌,食物选择都几多,不过我冇份做点餐。
由前菜开始,我就好钟意好钟意!!!
(吾知系咪因为太肚饿)衣个酸辣青瓜真系好好味!!
全部同事都钟意食。。。我地一围15人左右,只有4碟仔,
吾够食啰……(人地只系前菜份量嘛~ 甚至我食完晒D青瓜都有留番D汁黎点其他点心食!
真系好好味呀!!! 肠粉我地叫左叉烧同虾,好味!!
包得好靓吾会有散开一PET野的情况。
每人都食吾到半条……一阵风~
净系食左虾肠,D虾劲大粒,爽口。 好似系叫雪山叉烧包?
比较吾到佢同其他酒楼GE分别,不过佢GE叉烧好味,皮薄叉烧靓! 烧卖同虾饺都正路,即系佢地GE质素绝对衬得上衣间野GE装潢。
最想赞GE系衣笼牛肉球! 要分间 酒楼GE食物水准,我会用牛肉球黎分,因为我吾钟意食牛肉!!
衣间卖相系大大粒,胀卜卜(差的酒楼会就是细粒,缩水……)
颜色浅,清得黎有牛肉色(差的酒楼会是深色暗沉吾新鲜的肉色)
咬开佢肉的纤维系充实的(差的酒楼会是咬开一忽忽,一边有肉一边冇,纤维松散)
口感弹牙,肉质又爽口又滑(差的酒楼会是实的的肉质,吾爽,硬)
味道不会过咸,牛肉香,有汁(差的酒楼会是好咸,吾香,好干冇汁)
咁多人分黎食其实每人都吾多,
我见有D人吾食牛肉,我就夹完一块又一块(一开四~五块),咁吾好牛GE我都忍吾住偷偷地食多几旧…… 全餐最贵当然系一人一碟鲍鱼苏啦!!
好味就吾洗讲,不过由于食到最后大家都好饱,
我食完个饱鱼就冇食个苏皮,有点浪费……(等左半个钟以上先上枱)
SO FAR其他食物质素都高的: 钱吾是我比,不过一路食就一路谂D点心应该一D都吾平。
但听番比钱个个讲(由于我地今次冇乱点野)都吾系好贵,
每人TOTAL好似比$180左右就可以。
我觉得衣个价钱都位理GE……
当有D时候系要食得有D体面,贵贵地的话,
就可以选择衣间,会有面子的。