2019-09-11 5688 浏览
话说早排约了朋友去观塘行街,所以特意去食个Tea休息下。系网上见到位于工厦内的餐厅,除了系星期日开之外,仲人气几高。餐厅用了仿古的设计,除了可以食好西之余,仲可以不停影相打卡。餐厅系叫职员帮手下单,大家食完之后就出Cashier比钱。我们黎食Tea,当然睇下较抵食的下午茶餐先啦。不过睇黎睇去,只有牛油果多士系较吸引。我们其余就系Main Menu散叫。牛油果多士有D失望,佢系牛油果酱多士之余,佢用上普通的荷包蛋,而唔系poached egg。食落整体又唔系特,特别香。由于有朋友未食Lunch,所以我们叫左一份芝士蘑菇鸡肉意大利粉。呢份意份落单5分钟就到了,味道都几香,食落真系几好食。意粉充满口感,个埋个咸香的芝士味,而唔系平常的罐头的白汁味。加上炒香的鸡肉及蘑菇,会令大家一口接一口。咁多个女仔,通常都会叫份沙津去Balance下。呢客摩洛哥鸡肉沙律七彩缤纷,真系好有摩洛哥的风情(笑)。沙律无加入大量的酱汁 ,令整体够干身又健康。此外,沙律用上不同口感的材料,比如香软的南瓜、炒香的鸡肉,硬实的果仁及脆口的红萝卜,令整体口感Up!一份有5只的水牛城鸡翼,鸡肉肉质软滑,但呢到的鸡翼如果可以加

餐厅系叫职员帮手下单,大家食完之后就出Cashier比钱。

牛油果多士

芝士蘑菇鸡肉意大利粉

摩洛哥鸡肉沙律

一份有5只的水牛城鸡翼,鸡肉肉质软滑,但呢到的鸡翼如果可以加少少辣会更惹味。
水牛城鸡中翼配特色酱

见网上好多人都赞Pancake好食,但要平日下午三点,或者周末先供应。今次叫左份最ins的柠柠忌廉枫糖Pancake,每块Pancake上,都有一块煎香的柠檬系入面。Pancake食落厚实,甜度多左少少,应该系用黎Balance柠檬的酸味。我自己无留意到放系一旁的忌廉系酸忌廉,我成啖放左入口,都几酸架㖞⋯ 如果大家唔钟意食酸的,极力建议食另一款Pancake。
柠檬忌廉枫糖Pancake

朋友仔想饮热野,所以叫左杯热的蜂蜜牛奶。朋友就觉得蜜糖的味道有D怪,不过我就觉得唔错⋯ 果然味道都系好个人。
蜂蜜牛奶

有朋友仔就试试Cafe的咖啡,咖啡富有玫瑰香,但唔会过份甜,加上好靓的拉花图案,令人心旷神怡。
玫瑰Latte

沙冰内的杂莓及乳酪酸酸地,非常开胃!甜味刚刚好,而且唔似药水味,值得一试!
杂莓乳酪沙冰

我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)
芝士蘑菇鸡肉意大利粉
摩洛哥鸡肉沙律