2019-11-14
平时钟意食辣嘅我,朋友最近就同我讲上环有间车仔面有好多麻辣嘅小食同汤底😻所以我哋就一齐去左食 拣得啱车仔面✅首先叫左咖哩鱼蛋猪皮双拼🍛店舖系用上陈皮鱼蛋,所以鱼蛋除左有咖哩味,仲会有少少陈皮味道,咖哩味亦唔算好辣👍🏻猪皮淋得尼都几有咬口🐽 麻辣鸭血🌶辣辣鸭血嫩滑扎实,连埋豆芽一齐就更加好食😋车仔面方面,我拣左乌冬+ 香甜萝卜🥕龙虾丸🦞香菇鸡肉水饺+黑松露鸡肉水饺🥟脆皮芝士肠+卤水蛋🥚发达金钱肚+蚝油蚊花菇+嫩滑腐竹+蟹柳+猪红+红肠🍜拣左舖头特制的「205辣酱」🌶而朋友拣左卤水蛋+🥚龙虾丸🦞黑松露鸡肉水饺🥟发达金钱肚+ 金菇+酱烧猪软骨🐷加麻辣汁🙈两种辣汁都好惹味,不过「205辣酱」就更加辣,个人特别推介酱烧猪软骨,猪软骨煮得好入味同埋几淋下🥰黑松露鸡肉水饺,除左配料够晒足之外,当然仲有劲重嘅黑松露味🤤另外叫左一杯冻奶茶少甜同一杯冻奶茶走甜,走甜饮落茶味更浓😚豆浆就系普通枝装豆浆
酱烧猪软骨🐷加麻辣汁🙈两种辣汁都好惹味,