2023-07-16
识我嘅朋友都知道我有几钟意食炸鸡 😂 所以我成日都会留意下有无好味嘅炸鸡店 🤤 跟住比我发现石门呢度有间炸鸡小店,年轻人认真亲切又有礼貌 👍🏻 重点系味道好,价钱又唔贵,二人餐都只系 $159,有炸鸡、鸡卷或者沙律,仲有小食同饮品,CP 值高到一个点 😍炸鸡(10 件):自选二款 - 青柠蒜香、黑松露蛋黄酱炸鸡即叫即炸,炸到超级脆(咬果下 d 声超治愈 🤤),炸粉唔厚又唔会好油 👍🏻 青柠蒜香味酱酸酸地,蒜味唔算重,令到个炸鸡感觉好 fresh 😋 黑松露蛋黄酱就属于浓厚嘅口味,超香黑松露味,成旧鸡沾满晒酱好满足 😍 炸鸡有鸡翼同埋鸡胸,有骨无骨一次过叹晒!而且本身啲鸡都有用少少香草腌过,系用心制作 🤩鸡肉卡巴卡巴超大个,实的的好足料 👍🏻 除左鸡肉仲有好多菜同埋酱,一 d 都唔会干,大量嘅菜令到个卡巴唔会漏,而且都令到个餐 balance d,有返 d 菜食开心好多 😍芋泥丸拼地瓜丸呢个真系超惊喜超好食 🤤 皮脆,入面烟靭 👍🏻 芋泥丸充满芋香,然后入面系爆酱奶皇 😍 地瓜丸入面就系芋泥馅,香香糯糯好似食紧糯米糍咁 👍🏻 男友就钟意芋泥丸够香甜,我就钟意地瓜丸个口感同香味,呢个真系大
炸鸡(10 件):自选二款 - 青柠蒜香、黑松露蛋黄酱
鸡肉卡巴
芋泥丸拼地瓜丸
呢个真系超惊喜超好食 🤤 皮脆,入面烟靭 👍🏻 芋泥丸充满芋香,然后入面系爆酱奶皇 😍 地瓜丸入面就系芋泥馅,香香糯糯好似食紧糯米糍咁 👍🏻 男友就钟意芋泥丸够香甜,我就钟意地瓜丸个口感同香味,呢个真系大推 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️
开放式厨房即叫即制,环境干净企理,睇住佢地好用心咁整每一样嘢,仲要出到黎咁有惊喜 🤤 完全系信心之选 👍🏻 炸鸡口味多达 12 款,包括芝士,韩式甜辣,蜂蜜牛油同麻辣蜂蜜等等,真系食几多次都唔会闷,而且好近我,以后可以 mark 住黎做炸鸡饭堂,支持一下用心努力嘅年轻人 💪🏻