2024-11-17 123 浏览
佢其实就喺海旁间 arabica隔离,唔算难揾(因为似乎呢头变咗打卡热点 所以附近一大堆游客)餐厅舖面几低调,入面都系类似居酒屋嘅装修,啲座位有少少迫,但都尚算可以接受。•柚子角切鱼生丼($188)/ 嗌得角切鱼生,我有做好中伏心理准备。但!竟然冇伏!啲鱼生粒粒高质,鲜味十足。而且切到大大粒,绝对唔系头头尾尾。柚子味唔算好重,但系绝对系提升咗个饭,感觉好清爽好适合夏天。•帆立贝、三文鱼拼海胆丼($228)/所有嘢都好鲜甜(◎特别推海胆,有丰富海水味,但一啲都唔腥,入口即溶。帆立贝嫩滑,但略为淡味。我自己比较少食三文鱼,但呢个我觉得还可以两个丼饭跟餐配面豉汤、茶碗蒸蛋、沙律同甜品。(我个人都好钟意个茶碗蒸,好滑溜!)

•柚子角切鱼生丼($188)
/ 嗌得角切鱼生,我有做好中伏心理准备。但!
柚子角切鱼生丼

•帆立贝、三文鱼拼海胆丼($228)
帆立贝、三文鱼拼海胆丼

柚子角切鱼生丼