2019-05-09 553 浏览
系火炭做野想揾个lunch食真系无乜选择, 近日发现依间应该新开无耐, 专门做外卖既台式便当店, “哥哥添饭, 妹妹泡茶”哩个名好得意, 好易令人记得佢, 唔知系咪真系兄妹开既呢? 今日又落住微微雨, 一于就买个便堂番公司慢慢食啦~ 拣左佢既招牌菜哥哥招牌塩曲鸡便当便当包装设计几靓, 感觉一d都唔颓! 好过用发泡胶又颓又唔环保。打开便当, 主角鸡加油饭, 加左配菜青瓜同蕃茄仔 仲有只煎得恰到好处既太阳蛋, 颜色靓得黎够哂丰富! 小小一个便当可以见到铺头系有心做食物, 唔系求其比你填包肚就算! 要赞 味道方面, 睇色泽觉得油饭应该好浓, 果然无失望, 食落系好香, 哩个时候蕃茄仔同青瓜夹住黎食就可以无咁腻! 鸡就啖啖肉, 唔会鞋烚烚。份量好够食左半个已经开始饱啦另外加8蚊既双柠蜂蜜生姜茶甜甜酸酸加少少姜味, 女士养生之选呀!连埋野饮53蚊, lunch黎讲哩个价钱配哩个质素, 色香味俱全, CP值系高既! 希望哩间小店可以一直keep住哩个质素, 咁我以后系火炭做野就有啖好食啦附带一提, 只要叫够80蚊, 仲会送埋外卖架, 即系两个餐就可以叫外卖啦~连门口都懒得出既话, 就揾多个人早30
拣左佢既招牌菜
哥哥招牌塩曲鸡便当

另外加8蚊既
双柠蜂蜜生姜茶
甜甜酸酸加少少姜味, 女士养生之选呀!

附带一提, 只要叫够80蚊, 仲会送埋外卖架, 即系两个餐就可以叫外卖啦~连门口都懒得出既话, 就揾多个人早30至40分钟叫定外卖啦!
2019-05-08
5 分钟 (外卖自取)