2022-10-01
最近小编去咗唔同嘅地方食串烧店,都想同大家分享,今次嚟到位于尖沙咀厚福街其中一条小巷嘅串烧店🍢 其实小编平时好少行呢条内街,仲有咁多嘢食,而且比我发现咗呢间隐世嘅串烧店!非常推荐大家试一试🤤👍🏻.小编今次同我都叫咗好多嘢食,等我为大家重点推介啦‼️.1️⃣ 优惠套餐💯喱度大部份嘅套餐都会有一条台湾肠,然后大家就可以睇吓自己想搭配边一种串烧一齐食而拣返相应嘅套餐,今次小编就试咗D餐同E餐,分别系$68/$58,就已经包咗三至四串串烧(其中一个包左烧扇贝),仲包埋主食薄饼/饭一齐食,另外当然唔少得嘢饮,一个人食一个餐都已经好满足!而且串烧既质素好唔错!抵食呀😍.2️⃣ 烧蒙古羊架 🥩小编同同行嘅朋友,都推介大家嚟到一定要叫最少一份!因为喱间舖头既独特调味真系好好味,遮盖左羊膻味既缺点,但系少少甜甜辣辣既味道好惹味,又唔会呛口,肉质又软淋,正😋.3️⃣ 烧五花腩肉串 🐽一口一啖既size,食落好方便!师傅仲要烧到好香口,边边既皮系脆既,而肥膏部分都因为烧左而保留左最精粹,入口即融但唔腻,小编觉得配埋辣粉食,再加分😝.4️⃣ 烧鸡中翼 🐔烧鸡翼~我钟意食~~🥰虽然系普通既串烧选项,但喱既鸡中翼烧得岩岩好,皮脆肉
小编今次同我都叫咗好多嘢食,等我为大家重点推介啦‼️
1️⃣ 优惠套餐💯
2️⃣ 烧蒙古羊架 🥩
3️⃣ 烧五花腩肉串 🐽
4️⃣ 烧鸡中翼 🐔
烧鸡翼~我钟意食~~🥰
虽然系普通既串烧选项,但喱既鸡中翼烧得岩岩好,皮脆肉嫩,又保留到肉汁唔会干!食材简单,但烧烤技巧唔简单,好味道♥️
5️⃣ 烧馒头 🍞
最后介绍一样特别野,小编啖出面真系冇见过🙈
蒜蓉烧馒头,师傅喺对切左一半嘅馒头面检
搽左一层薄薄既蒜蓉酱,小编平时最多都系食过炸馒头配炼奶,系甜食既馒头,真系未试过配蒜蓉酱,估唔到几夹😳 钟意食馒头既大家,可以一试啊😉
📌 温馨提示:店面比较细,只可以招呼4-5枱客,大家想食就记得预早时间拎位,或者外卖都得,小编食个阵都见到好多熟客买外卖返屋企食😙