2024-08-29
最近好想疯狂食海鲜🐟🦐🦞🦀🦑一于捉埋奴才爸同我去食餐劲既🤭我地拣左间可以任食海鲜既火锅🤤先食鸡煲,再拣汤底打边炉食海鲜🤤每枱仲有一壶是日靓汤,滋补下润一润个人,应间打边炉食鸡煲都冇咁热气🤭另外like👍🏻 & share社交平台即送刺身拼盘,我地梗系唔执输即做🤭刺身全部都好新鲜,特别系赤虾好爽甜弹牙🤩花胶鸡煲🐓份量唔会好大,岩晒又想食鸡煲又想打边炉既你,可以留返个肚狂食海鲜🤩海底我地拣左椰子鸡汤,清清地岩晒渌海鲜,唔洗怕汤底太浓盖过海鲜味道👍🏻龙虾海鲜盘全部都系生猛活海鲜,店员都有提醒我地海鲜最好先食,即㓥即食唔怕放耐左肉质变削👍🏻龙虾够晒鲜味弹牙,仲有好多膏🤤🤤大青蟹爆晒膏🤩肉质鲜甜😋仲有元贝鲍鱼同虾🤤🤤手切肥牛🐂每片厚薄都好均一,刀功几好🤭牛味浓郁🤤厚度刚好,食落有咬口得黎唔会靭😋我地仲叫左沙白、蛏子,海鲜方面全部都好新鲜,皆因有个大鱼缸养住,落单先即叫即㓥👍🏻🤤🤤🤑 人均消费:~$450🤩 推荐指数:8 / 10📍 餐厅资料:阿爷八鲜锅 (尖沙咀)尖沙咀金马伦道48号中国保险大厦1楼A&B号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like &
花胶鸡煲🐓
龙虾海鲜盘
手切肥牛🐂
🤑 人均消费:~$450
🤩 推荐指数:8 / 10
📍 餐厅资料:阿爷八鲜锅 (尖沙咀)
尖沙咀金马伦道48号中国保险大厦1楼A&B号舖
喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #海鲜 #龙虾 #任食 #打边炉 #海鲜火锅 #阿爷八鲜锅