2021-05-05
同女朋友都系钟意食寿司嘅,睇过杜生嘅post介绍呢间位于中环嘅立食寿司舖就慕名黎一试。鮨乐喺中环同尖沙咀都有舖头,住港岛嘅我地梗系去Soho果间啦~ 餐厅装修十分精致,喺楼梯位挂满唔同嘅木牌~上到1楼发现有得坐嘅,经理之后都有解释番原来系反映番顾客嘅意见先加番木椅。都合理嘅企喺到食唔系个个咁容易接受。 为大家介绍几款特别嘅寿司/套餐~==============================梅 寿司盛合 (12件) $298呢款寿司盛合包含12件寿司,其中有海胆、拖罗、赤身等等,咁啱女朋友比较喜欢食鱼类我就比较喜欢食贝类虾类。呢个set啱哂我地分炙烧厚鳗鱼寿司 $25坐bar枱睇住师傅用火枪烧鳗鱼系一大乐事,鳗鱼够大条又肥美,热辣辣最正!不过建议最后食因为鳗鱼比较浓味,如果先食就会盖过其他寿司嘅鲜味喇~ 赤鯥寿司 $58赤鯥系期间限定寿司,师傅会将赤鯥微微烧香,食落油香十足,尽量唔好沾wasabi同沾少少豉油就够 白虾寿司 $28都系期间限定寿司黎,睇卖相就知系用好多虾bb整成嘅寿司,经理话呢款寿司系用左少少柚子溃,食到虾嘅鲜甜味同淡淡嘅柚子香 下次再去试其他期间限定寿司! 鮨乐📍
餐厅装修十分精致,喺楼梯位挂满唔同嘅木牌~
为大家介绍几款特别嘅寿司/套餐~
下次再去试其他期间限定寿司!
鮨乐
📍中环德己立街2-18号业丰大厦1楼109-110号及地下18号舖