2018-12-24
最近老婆转左荃湾返工,爱妻号既我,当然跟住喺荃湾出未,遇上做节既日子,大人交左任务俾我,要「食好野」我又唔熟荃湾,上网又揾唔到心水,唯有乱咁行,周围揾,喺我荡失路之际,见到间新开张既餐厅上网揾到既餐厅资料唔多,见到啲食物都几特别,最重要有老婆最钟意既咖啡,牛扒,胆粗粗试一试等到老婆收工已经8点,门口仲有人排队好彩提前book左枱直接入得,第一时间梗系队张餐牌俾老婆,最后叫二人餐,今晚餐汤系南瓜汤配多士,小食拣芝士薯格,意粉系虫草花米形粉,主食拣安格斯肉眼扒,另叫左杯手冲咖啡俾老婆大人首先黎左个南瓜汤配多士,多士好脆好香,沾南瓜汤一齐食最滋味,饮完汤暖笠笠,汤好足料芝士薯格真系坚好食一啖咬落去成口薯肉,作为一个薯控真系投晒降松露松草花杂菌米形粉配温泉蛋,捞左蛋汁似食紧意大利饭,配三款益菌,食得健康味道都好夹。安格斯肉眼扒,卖相一流,入口有浓郁既牛味烹调时间岩岩好,好juicy,咬落去有溶化既感觉个汁酸酸地几开胃,我觉得唔洗加配料已经好好食。原来喺荃湾有得饮手冲咖啡既地方,少之又少,老婆话呢杯咖啡系哥斯达尼加既豆,饮落去有花香味,冷同热呈现既口感都唔同,咖啡师冲得好好,仲好似几靓女😂但我就
我又唔熟荃湾,上网又揾唔到心水,唯有乱咁行,周围揾,喺我荡失路之际,见到间新开张既餐厅上网揾到既餐厅资料唔多,见到啲食物都几特别,最重要有老婆最钟意既咖啡,牛扒,胆粗粗试一试等到老婆收工已经8点,门口仲有人排队好彩提前book左枱直接入得,第一时间梗系队张餐牌俾老婆,最后叫二人餐,今晚餐汤系南瓜汤配多士,小食拣芝士薯格,意粉系虫草花米形粉,主食拣安格斯肉眼扒,另叫左杯手冲咖啡俾老婆大人 首先黎左个南瓜汤配多士,多士好脆好香,沾南瓜汤一齐食最滋味,饮完汤暖笠笠,汤好足料