2024-01-12 9 浏览
今日刚好给我遇到一间值得推介的甜品店,店里的格调简约,环境舒服,楼底很高,空间感很大,而且店内的设施,例如:风扇,都充满中华文化的感觉,服务员态度良好,而且最重要甜品优质🌻介绍一下,这间饮品店叫☘️星十五☘️值得一赞是餐牌介绍清晰,而且很多选择,只看相片已经很吸引🌝💁🏻‍♀️ 凤凰马蹄露,卖相很美,很适合少女们用来打卡用,材料很充足,很香的马蹄味,味道都很特别👅👅💁🏻‍♀️ 清爽嘅吕宋芒凉粉,真系炎炎夏日嘅完美解暑圣品🍧!首先,𠮶碗凉粉啲颜色就靓得嚟,黑嘅凉粉同黄澄澄嘅芒果摆一齐,视觉效果已经攞晒分👀。啲芒果切成啱啱好嘅块状,每一块都爽口多汁,甜而不腻,每一啖都似乎系品尝紧吕宋最纯正嘅夏日滋味🥭!凉粉自己嘅质地滑溜又Q弹,未夹落口之前已经令人期待😋,同芒果嘅清甜劲嘅组合,相得益彰。再加上𠮶杯糖水,嘅微甜同啲粉凉解腻,俾整个口腔都感受到一阵阵清新嘅感觉✨。享受完啲芒果嘅天然甜味,再来一小口配埋嘅凉粉,真系可以令人由里到外清凉解暑。无论你系想寻找一下午茶嘅小憩,定系想为呢个夏天带黎啲清爽,呢个吕宋芒凉粉都系一个非常好嘅选择👌🏻。最后,赞埋个摆设,简单得嚟非常用心,一碗凉粉配上一块木板,一碗糖水,令
介绍一下,这间饮品店叫☘️星十五☘️
值得一赞是餐牌介绍清晰,而且很多选择,只看相片已经很吸引🌝
💁🏻‍♀️ 清爽嘅吕宋芒凉粉,真系炎炎夏日嘅完美解暑圣品🍧!首先,𠮶碗凉粉啲颜色就靓得嚟,黑嘅凉粉同黄澄澄嘅芒果摆一齐,视觉效果已经攞晒分👀。啲芒果切成啱啱好嘅块状,每一块都爽口多汁,甜而不腻,每一啖都似乎系品尝紧吕宋最纯正嘅夏日滋味🥭!凉粉自己嘅质地滑溜又Q弹,未夹落口之前已经令人期待😋,同芒果嘅清甜劲嘅组合,相得益彰。再加上𠮶杯糖水,嘅微甜同啲粉凉解腻,俾整个口腔都感受到一阵阵清新嘅感觉✨。享受完啲芒果嘅天然甜味,再来一小口配埋嘅凉粉,真系可以令人由里到外清凉解暑。无论你系想寻找一下午茶嘅小憩,定系想为呢个夏天带黎啲清爽,呢个吕宋芒凉粉都系一个非常好嘅选择👌🏻。最后,赞埋个摆设,简单得嚟非常用心,一碗凉粉配上一块木板,一碗糖水,令整个味觉体验都既雅致又舒适🍴。总括来讲,吕宋芒凉粉绝对系清新,解暑,又美味,一试难忘嘅甜品,值得每个钟爱甜品嘅朋友试吓!👏🏻🥄👅👅