是日约朋友捐窿捐罅食午餐,就是去咗呢间日式石烧牛扒餐厅。餐厅是四四方方,坐到20人左右,枱上高架放有特制酱汁和多款调味料 — 黑胡椒、喜马拉雅山玫瑰盐、姜蓉、芥末酱和饭素,亦有提供纸巾,很贴心。我哋就喺门口部贩卖机度点餐,俾钱,然后跟着店员安排座位。等食扒嘅时候,我哋去咗自助区,因为呢度嘅白饭、汤和沙律系任装任食,大食嘅装几多饭都得,女士们爱健康嘅生菜椰菜沙律任食。汤就系白萝卜牛肉汤,足料所以浓味,好好饮㖞!🐄🥩 八幡平招牌牛扒 (HK$125/270g). 店员一拎起张牛油纸,估唔到块牛扒有咁厚咁大块😮,仲听得到的滋滋声,见得到牛扒的烧热油泡弹弹下!. 厨房处理得块牛肩肉好好,所切牛扒时,已感觉到牛肉的厚度和软腍度,食落好软腍零根,似食紧牛柳扒咁正👍🏼.因为是块靓扒,加少许黑胡椒,点少少酱汁已经好好食😋🐓🥩 日本产の地鶏扒 ($140/280g). 呢度除咗有牛扒之外,其实仲有豚肉和鸡肉,估佢唔到呢?. 鸡扒系来自熊本县出产的走地鸡,直送到香港,唔怪之得啲肉咁实净又有啲弹牙,唔肥,好好味😋🐚 珍宝元贝 (扒餐+HK$15/一枚). 见到有呢个期间限定优惠,梗系要一人叫一枚,
是日约朋友捐窿捐罅食午餐,就是去咗呢间日式石烧牛扒餐厅。

🐄🥩 八幡平招牌牛扒 (HK$125/270g)
.因为是块靓扒,加少许黑胡椒,点少少酱汁已经好好食😋

🐓🥩 日本产の地鶏扒 ($140/280g)
. 呢度除咗有牛扒之外,其实仲有豚肉和鸡肉,估佢唔到呢?

🐚 珍宝元贝 (扒餐+HK$15/一枚)
. 见到有呢个期间限定优惠,梗系要一人叫一枚,当年尾奖励自己辛苦咗成年啦~
. 同肉扒一齐上枱,真系好大只,好厚肉呀
😮
. 面和底都烧到焦香就食得,鲜甜又肥美,好味😋

📌 提提你:此商场有2个入口,建议由祐民街扶手电梯𠮶边入商场会比较容易揾到此餐厅喔!
2024-12-28
午餐