2024-07-08
今次第一次荃湾呢间韩国餐厅,原来佢佢比旺角多咗个lunch Menu,又几抵食海鲜伴炸酱面,份量非常之大份,而且海鲜都好多,有虾,鱼同埋青口,味道比较清淡,唔会太咸石烧腩肉配香葱煎饼,每旧嘅腩肉都好肥美,而且都几大嚿,配埋生菜蒜头再加泡菜,唔会太油腻,煎饼都好厚实,而且都煎到好香我哋额外加钱要咗个韩式包饭,佢入边嘅牛肉好好味,甜甜地,而且入边嘅材料都好多,饭量亦都唔会太多,几钟意呢种韩式包饭,但系佢哋包得比较松散,夹起嚟会容易跌韩式辣酱汤底,朋友好想食部队锅,所以叫咗一个食,一上到嚟,都比佢嘅份量吓亲,入边有午餐肉金菇冬菇,同埋牛肉,佢嘅牛肉都系带有甜味,冬菇最好味,煮到好腍,最后加埋一个辛辣面落去,非常满足火炙牛,呢个好有惊喜,侍应会攞火枪系你前面再烧一烧嘅牛肉片,卖相非常之吸引满满嘅牛油香味,咬落去好软腍,食到牛肉嘅味道