2022-09-17 118 浏览
👭🏻孖妹去食晚市,睇完主餐牌决定叫套餐,感觉比较抵食,叫左两份晚市套餐: 小食+主食+饮品🍴🥢黄金咸蛋鱼皮(跟餐)💭份量较少💭每啖都食到浓郁既咸蛋黄味,鱼皮炸得松脆👍🏻💭咸蛋既咸香配合脆卜卜既鱼皮好好食🤫👭🏻评分:🌕🌕🌕🌕🌗🥢咖哩角 (跟餐)💭有2️⃣件,👩🏻‍💼大孖开头望落觉得厚粉,但原来馅都一样多又足料💭咖哩馅有洋葱🧅同肥猪肉碎,香料带微香辣,外层酥脆内层软糯🥠💭👷🏻‍♀️细孖就觉得辣左d🌶👭🏻评分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢茶熏鸭配鸡油饭 💰92💭餐厅既茶熏鸭系鸭胸🦤位置,所以肉质好扎实, 油脂较少,适合减脂人士🧘🏻‍♀️💭虽然系鸭胸,但好滑嫩有肉汁‼️味道带咸同烟熏味♨️💭鸡油落足本,鸡油🐓既油香充斥住口腔味蕾,饭粒分明,如果可以转椰酱饭就更好💭青瓜🥒花生🥜半只烚蛋🥚鱼干等配料,食每啖饭🍚都有唔同风味口感👭🏻评分:🌕🌕🌕🌕🌕🥢热香茅橙茶 (跟餐)💭 杯饮品有一片薄橙🍊,茶底应该系红茶,味道偏淡🌚💭👭🏻孖妹谂住会见到一枝香茅比客人整出味,可惜冇,只系一杯加左橙汁既红茶☕️👭🏻评分:🌕🌕🌑🌑🌑❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ✍🏻总评:👭🏻推荐指数:⭐️⭐️⭐️⭐️🌟

🥢黄金咸蛋鱼皮(跟餐)

💭份量较少
💭每啖都食到浓郁既咸蛋黄味,鱼皮炸得松脆👍🏻
💭咸蛋既咸香配合脆卜卜既鱼皮好好食🤫

👭🏻评分:🌕🌕🌕🌕🌗

🥢咖哩角 (跟餐)

💭👷🏻‍♀️细孖就觉得辣左d🌶

👭🏻评分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢茶熏鸭配鸡油饭 💰92

💭虽然系鸭胸,但好滑嫩有肉汁‼️味道带咸同烟熏味♨️

👭🏻评分:🌕🌕🌕🌕🌕

🥢热香茅橙茶 (跟餐)

💭 杯饮品有一片薄橙🍊,茶底应该系红茶,味道偏淡🌚

👭🏻评分:🌕🌕🌑🌑🌑

✍🏻总评: