知道 Lifetastic 出左白桃味蛋糕,即刻想去试下, 以前佢只系有甜品🍰, 而家开咗几间餐厅,仲可以食埋精致西餐添。🍽🐟生酮忌廉金目鲈鱼🥕 ($168)- 两件炉鱼一啲都唔细, 而且煎得金黄脆边, 特别香口, 鲈鱼肉质嫩滑,一啲雪味都冇, 个底配咗红萝卜忌廉汁,亦都有啲蔬菜托底, 啱晒keep fit嘅朋友仔,系高蛋白质之选。🦀明太子软壳蟹意大利粉🍝($158)- 软壳蟹唔算好大件,但系炸得通透而且脆口,蟹肉唔会觉得柴,意粉配咗菇同洋葱一齐煮,仲可以同明太子捞埋一齐, 充满口感同埋一啲都唔油腻,意粉份量都唔少㗎~🥣是日餐汤+$15- 系南瓜忌廉汤,好creamy,仲有少少葱粒调味,nice!🍇巨峰提子柠檬梳打🍹- 巨峰提子好香,但系唔会觉得好甜,不错!任何饮品半价(沙冰除外)任何件装蛋糕半价🍑日本白桃伯爵茶蛋糕(原价$78)(无麸质)- 日本白桃系新口味,上面最顶层系有白桃肉嘅啫喱,之后夹咗层淡忌廉同两层粉红色既海绵蛋糕,海绵蛋糕中间就系伯爵茶忌廉,伯爵茶有淡淡嘅茶香,仲夹杂咗一啲白桃肉,令你有唔同嘅口感, 整体来讲清清地少少甜,好少女㗎!🥭班兰芒果紫米蛋糕(原价$68)(含麸质

🐟生酮忌廉金目鲈鱼🥕 ($168)

生酮忌廉金目鲈鱼

🦀明太子软壳蟹意大利粉🍝($158)

明太子软壳蟹意大利粉

🥣是日餐汤+$15

🍇巨峰提子柠檬梳打🍹
- 巨峰提子好香,但系唔会觉得好甜,不错!

巨峰提子柠檬梳打

任何饮品半价(沙冰除外)
任何件装蛋糕半价

🍑日本白桃伯爵茶蛋糕(原价$78)(无麸质)

日本白桃伯爵茶蛋糕

🥭班兰芒果紫米蛋糕(原价$68)(含麸质)
- 呢个都好特别,系用咗班兰味嘅海绵蛋糕同埋忌廉, 仲有椰丝芒果啫喱做装饰,中间仲有层芒果肉同埋紫糯米,好少见蛋糕用上紫糯米, 紫糯米味道都几出,口感软糯,而且同班兰味好夹,即刻令小编谂起泰国呀!

班兰芒果紫米蛋糕

2023-08-17