2023-07-12
呢晚来到荃湾有好朋友请客聚旧,刷返餐劲就梗系常识啦~我唔客气啦~ 选择多,多款海鲜烧物串烧选择,座位可以选择室内或室外,室内冷气够哂劲~ 食鸡煲一流。食串烧烧物一定要啤一啤佢,除左有蓝妹啤、青岛啤、1664、白帽子修道院啤、艾丁格黑啤等,还有清热樽装饮品可以选择。🐓药膳鸡煲 (半只) $128推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必试药膳汤底真心一流! 系真材实料足料饮得嘅汤,有惊喜!就算呢晚无谂住打边炉而就咁食鸡都几过隐,鸡煲皇辣辣上台,药材量诚意十分明显,有当归、党参、红枣、龙眼肉及纪子等,鸡肉完美吸收哂精莘味道,四款鸡煲选一,呢个同椰子鸡十分适合女士享用。串烧烧物调味方面,店员会事先询问辣度,呢晚我地拣左中辣足够惹味,🍆川烧特级茄子 $45推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食!人气推介之一,调味上有十分浓厚香蒜味,每次食串烧都叫的一款,比较之下佢系正常SIZE原条茄子,性价比十分合理。简单表面加左香葱肉燥味道可口。🍞烧法式鹅肝多士 $45/件推介:⭐️⭐️⭐️⭐️人气推介之一,平民版法国餐厅嘅鹅肝多士,谂住无咩惊喜,但食落个多士十脆口,嫩口有油润都几好食,过下口瘾可以一试,🐚烧蛏子皇 $90/2只推介:⭐️⭐️⭐️⭐️烧蛏子王色香味
我唔客气啦~
选择多,多款海鲜烧物串烧选择,
座位可以选择室内或室外,室内冷气够哂劲~ 食鸡煲一流。
食串烧烧物一定要啤一啤佢,
还有清热樽装饮品可以选择。
🐓药膳鸡煲 (半只) $128
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必试
药膳汤底真心一流! 系真材实料足料饮得嘅汤,有惊喜!
就算呢晚无谂住打边炉而就咁食鸡都几过隐,
🍆川烧特级茄子 $45
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食!
比较之下佢系正常SIZE原条茄子,性价比十分合理。
简单表面加左香葱肉燥味道可口。
🍞烧法式鹅肝多士 $45/件
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
人气推介之一,平民版法国餐厅嘅鹅肝多士,谂住无咩惊喜,
但食落个多士十脆口,嫩口有油润都几好食,过下口瘾可以一试,
🐚烧蛏子皇 $90/2只
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
烧蛏子王色香味集于一身,蒜蓉辣椒葱十分吸贿,
新鲜大只爽口,火喉烧到保留哂鲜味香汁,大口咬落去十分满足。
🦪蒜蓉牛油烧生蚝 $55/2只
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
同蛏子皇一样调味卖相都唔错,蚝肉保留到大只多汁,
味道同火喉把握上1都几有诚意。
🐽烧猪仔脾 $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
三只西式的烧猪仔脾估佢唔到又整得几好食,
🐂🐐川烧蒙古羊肉 $19/串、烧牛柳粒$16/串、汁烧京葱牛舌 $15/串
推介:⭐️⭐️⭐️
真心要评价串烧佢唔算系好平均嘅出品,部分肉质有偏咸情况,
建议串烧上台要尽快入口,热辣辣的口感先系食串烧的首要条件。
🐟烧大眼鸡鱼 $68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️重点推介
难得有我地BBQ都会想烧的大眼鸡鱼,一定要叫返条!
鱼肉结实,调味盐份落得刚刚好,唔会死咸又带出鱼香。
肉身边位及鱼头的鱼皮位烧得唔错,入口香脆。
整体系高性价嘅多元化串烧鸡煲打边炉好地方,
成班朋友三五知己吹水饮酒都十分推介。